Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:

Още от категорията

В Ниш президентите Румен Радев и Александър Вучич разговаряха за правата на българското малцинство в Сърбия.

В Ниш Радев и Вучич разговаряха на 4 очи за българското малцинство

По време на посещението си в Сърбия, за да участва в церемонията по откриване на междусистемната газова връзка България-Сърбия (IBS) в Ниш, българският президент Румен Радев проведе разговор на четири очи с домакина си Александър Вучич. "Имахме..

публикувано на 10.12.23 в 13:37

Коледна работилница събра българи от Швейцария във Веве

Повече от 180 българи, живеещи в Лозана, Веве, Берн, Морж, Цюрих, Женева, Фрибург, Вилньов и Ивердон се събраха на организираното от Българо-швейцарска асоциация за култура, традиции и просвета "Канатица“ ателие за сурвачки и коледни играчки...

публикувано на 10.12.23 в 11:34
Тридневен празник на българскта книга в Чикаго

Тридневен пазар на българската книга в Чикаго

Пазар, представящ най-новите български книги, ще се проведе в културен център „Магура“ в Чикаго, САЩ, от 8 до 10 декември. За първи път той ще продължи три последователни дни, съобщават във Фейсбук от Културния център. Български творци от целия свят..

публикувано на 08.12.23 в 14:46