Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

На фестивал за детски видеоклип отличиха ученици от Босилеград

Снимка: glaspress.rs

Босилеградски ученици спечелиха втора награда за камера и творчески подход на осмия фестивал на детския видеоклип KIDIKEM, който се проведе в Белград, съобщиха от сдружение "Глас". Отличените са от училището по анимация "Маниме", с ръководител Любиша Пенев. Те се представиха с филма "Bosilegrad stories". 


В 7 минутния филм без текст се разказва за традициите и обичаите в Босилеградско. Находчиво и творчески са съпоставени миналото и настоящето. Чрез анимацията не е пропуснат и болния за региона проблем със замърсяването на водите, заради добива на цветни и благородни метали. "Учениците се справиха отлично. В работата с тези талантливи деца постоянно надграждаме, търсейки нови подходи и техники", каза Любиша Пенев, цитиран от БТА. 

Снимки: glaspress.rs

БНР подкасти:

Още от категорията

Расте интересът към изучаването на български език в Албания

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри новата учебна година в българското неделно училище „Зора“ към Дружество „Българите в Албания“ в Елбасан, като изтъкна, че интересът към изучаването на българския език сред нашата общност в Албания нараства...

публикувано на 17.09.23 в 09:10

Българското малцинство е естественият мост между България и Албания

На втория ден от посещението си в Албания Илияна Йотова се срещна с президента Байрам Бегай, с когото обсъди развитието на двустранните отношения между София и Тирана. Вицепрецидентът подари на държавния глава бронзовата пластика “Победа” и книгата..

публикувано на 15.09.23 в 14:26

След Пекин художникът Валентин Йорданов гледа към фестивала "Животът е красив" в Лас Вегас

Свой прочит на темата "Изкуството, водещо в бъдещето" представи българският художник Валентин Йорданов на 23-ото издание на Пекин Арт Експо 2023 (Beijing Art Expo), едно от най-големите културни събития в Китай, провело се в началото на месеца...

публикувано на 14.09.23 в 11:35