Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предвижда се минималната заплата да стане 940 лева през 2024 година

Снимка: Община Велики Преслав

От 2024 г. месечната минимална работна заплата се предвижда да достигне 940 лева, каза в интервю за БНР министърът на финансите Росица Велкова. Това е заложено в тригодишната средносрочна прогноза, която ще бъде представена в Брюксел и върху която се базира проектобюджетът за 2023 г. Бюджетът ще бъде предложен за гласуване на следващия парламент. Предвижда се също през 2025 г. минималната заплата да стигне 1038 лева, а година по-късно - 1128 лева.
Бюджет 2023 предвижда два буфера - капиталовите разходи да не могат да се пренасочват за друг вид разходи и 10% ограничаване на разходите през четвъртото тримесечие.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Еврокомисията ще проведе информационни кампании за въвеждането на еврото у нас

Служебният вицепремиер и финансов министър Людмила Петкова, зам.-председателят на Еврокомисията Валдис Домбровскис и еврокомисарят по икономика Паоло Джентилони подписаха в Люксембург Споразумение за партньорство между Еврокомисията и България за..

публикувано на 12.04.24 в 12:03

"Тойота" инвестира в разработка на INSAIT за изкуствен интелект

"Тойота" финансира изследвания в българския Институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии – INSAIT, който е към Софийския университет. Целта на проекта е създаването на нов вид изкуствен интелект, внедрен в робот, включващ..

публикувано на 10.04.24 в 13:50
Отляво надясно - Румен Спецов, Людмила Петкова, Георги Димов

Фискалният резерв се оказа с над 3 милиарда лева по-малко от обявения

Основните приоритети пред служебното правителство във финансовата политика ще бъде влизането на България в еврозоната и устойчивостта на публичните финанси. Това обяви на брифинг новият вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова. Стана ясно..

публикувано на 09.04.24 в 17:54