Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На форум ще обсъдят борбата с корупцията и националната сигурност

Снимка: БГНЕС-архив

В София се открива конференцията „Антикорупция и национална сигурност“. Форумът ще бъде открит от президента Румен Радев.

Събитието е организирано от Министерството на правосъдието в сътрудничество с Базелския институт за управление и Центъра за изследване на демокрацията.

Участие в него ще вземат ръководители на антикорупционните органи на страните от региона, представители на посолства и на неправителствени организации.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Промените в Конституцията наложиха спешен ремонт на Закона за БНБ

Председателят на Сметната палата Димитър Главчев, определен от президента Румен Радев за служебен премиер съгласно промените в Конституцията от края на 2023 г., няма да ползва неплатен отпуск, както той беше обявил по-рано. Вместо това правомощията му на..

публикувано на 02.04.24 в 14:12
Делян Пеевски

ДПС няма да има представители в служебното правителство

"Не вярвам Димитър Главчев да се съветва с държавния глава за състава на служебния кабинет", каза вицепрезидентът Илияна Йотова и изрази надежда 7-дневният срок да е достатъчен на кандидат премиера да състави правителство. "Народните представители искаха..

публикувано на 02.04.24 в 12:05

Променените правомощия на президента и сложната ситуация след избора на служебен премиер

България тръгна по пътя към шестите предсрочни парламентарни избори в рамките на три години. Това стана ясно след като и трите мандата за съставяне на правителство бяха върнати на президента неизпълнени. Доскоро в следващите редове щеше да..

публикувано на 01.04.24 в 10:00