Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Джералдин Чаплин е в България за „София филм фест“

Снимка: БГНЕС

Голямата актриса Джералдин Чаплин е в София като един от специалните гости на "София филм фест", съобщи БНТ. На международното филмово събитие тя ще представи най-новия си филм "Лука", в който изпълнява ролята на генерал. В лентата участва и българският актьор Валентин Ганев. Първородната дъщеря на Чарли Чаплин идва за първи път в България и я придружава съпругът ѝ Патрисио Кастиля. На 25 март, преди представянето на филма, тя ще получи и наградата на София на Столична община.


Още от категорията

Български и сръбски деца учиха за България чрез изкуство

Деца от български и сръбски произход от Враня, Владичин Хан, Сурдулица, Босилеград, Лесковац, Пирот и Цариброд участваха в работилници по проекта „Културна дипломация и младите хора – мост на развитието на българо-сръбските отношения“, съобщи..

публикувано на 02.09.23 в 10:03

Множество културни събития в навечерието на празника на Пловдив

Изминалото лято в Пловдив беше наситено с музикални събития – тенденция, която продължава и през есента. С наближаването на празника на града – 6 септември, програмата изобилства от културни прояви. Тази вечер в Античния театър в града..

публикувано на 01.09.23 в 06:15

20 участници от три континента събира форматът "Етно България"

От 31 август до 11 септември 2023 г. инициативата "Етно България" ще събере за първи път в България 20 млади музиканти от 10 държави от три континента в Творчески дом "Композиторите" на Витоша. Своеобразният музикален младежки лагер ще способства за..

публикувано на 31.08.23 в 06:10