Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белоградчишките скали – изключителен природен феномен и любимо място за туризъм

16
Снимка: БТА

Белоградчишките скали са сред най-необичайните и красиви природни забележителности не само в България, но и по света. Те се радват на многобройни туристи, особено в летния сезон, когато там се провежда и оперен фестивал. Неслучайно през 2009 г. са номинирани в конкурса за избор на седемте нови природни чудеса на света и се нареждат сред 77-те финалисти от близо 260 природни обекта.

Белоградчишките скали са обявени за природна забележителност през 1949 г. Включени са в списъка на Стоте национални туристически обекта.

Вижте още:


Снимки: БТА


По публикацията работи: Анна Фуцкова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

В очакване на Рождество

Празничното настроение е навсякъде – в много градове вече грейнаха коледните елхи, многобройни базари привличат посетителите с красиви сувенири, апетитни ястия и ароматно греяно вино.   В тези дни в столицата София много често звучи чужда реч – по..

публикувано на 02.12.22 в 18:10

Есенни пейзажи от Копривщица

Копривщица е малък град, разположен в Същинска Средна гора по поречието на р. Тополница, забележителен и уникален исторически резерват. Копривщица за начинаещи или как да изкарате уикенд в миналото С калдъръмените си улички, боядисаните в..

публикувано на 04.11.22 в 12:55

Есенна Витоша

Едно от най-големите богатства на жителите на София е близостта на Витоша – планината, достъпна с градски транспорт и любимо място за туризъм и спорт. Тя е прекрасна за разходки във всички сезони, но е особено красива през есента...

публикувано на 21.10.22 в 13:20