Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ротари клуб дарява архива си на Музея за история на София

Снимка: Регионален исторически музей - София

Историческият архив на Ротари България официално ще бъде дарен днес на Музея за история на София, предаде БНР София. Част от артефактите - документи и фотографии, ще бъдат представени на откриваща се днес изложба. Първият Ротари клуб на българска територия, член на Ротари Интернешънъл, е основан през 1933 г. Изложбата и дарението са посветени на 90-годишнината от създаването на първия Ротари клуб в България.

Към момента в България има 85 Ротари клуба с над 2332 ротарианци в почти всички големи градове.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Есенни горещини ще има през деня в петък

В петък , 27 септември, ще е слънчево и дневните температури ще се повишават. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 11°. Максималните ще са от 28 до 33°, в столицата ще е 29°.  По Черноморието  ще е слънчево, сутринта на..

публикувано на 26.09.24 в 19:45

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00