Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Посланик Радко Влайков: България съпреживява трагедията със сръбския народ

Снимка: Facebook / BulgarianEmbassyRomania

"Шокът от последните дни не е само за сръбския народ. В България преживяваме тази огромна трагедия заедно с вас". Това написа на сръбски посланикът на България в Румъния Радко Влайков в книгата за съболезнования, отворена в Посолството на Сърбия в Букурещ.

"Приемете най-искрените и дълбоки съболезнования от Посолството на Република България в Румъния и от българския народ по повод трагичната смърт на осем невинни деца и един служител на Основното училище "Владислав Рибникар"", написа още Влайков, който е и бивш посланик на България в Сърбия. "В продължение на четири години и половина живях и работих в близост до това училище. Много често се разхождах по улица "Крал Милутин" и се радвах на детските игри в училищния двор. Не мога и не искам да повярвам, че осем от тези деца вече ги няма. И въпреки че в такъв момент съболезнованията не са достатъчни, моля, предайте на семействата на убитите деца, на техните училищни другари и приятели, на целия сръбски народ нашата надежда, че ще преминат със смелост и сила това изпитание", написа дипломатът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Есента присяда и на Самоводската чаршия във Велико Търново

Хубавите есенни дни са прекрасно време за разходка сред дюкянчетата на Самоводската чаршия във Велико Търново. Чаршията възниква в средата на XIX век, когато на улицата излагат своята продукция земеделци от околните села. Появяват се и занаятчийски..

публикувано на 27.09.24 в 15:20

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58