Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Облачна и дъждовна неделя, на места градушки и гръмотевици

Снимка: БГНЕС

През нощта облачността ще е значителна и на много места, главно в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. В неделя над страната ще се задържи значителна облачност - купесто-дъждовна. В западната половина ще има интензивни краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има градушки. Почти без валежи ще е в източните райони. Максимални температури между 22° и 27°, в София - около 22°.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина на страната ще има интензивни краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.
Над Черноморието облачността ще е значителна, но валежи са малко вероятни. Максимални температури 22°-25°. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 51 мин. и залязва в 20 ч. и 58 мин. 
На Балканския полуостров облачността ще е значителна, предимно купеста и купесто-дъждовна. Температурите ще варират от 22° в София, до 25° в Букурещ, Белград, Скопие и Истанбул и 28° в Атина.
Над повечето райони от Южна Европа ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд. На Британските острови, Северна Франция, страните от Бенелюкс, южните райони на Скандинавския полуостров и по-голямата част от Централна Европа ще е предимно слънчево. Предимно слънчево ще е времето и в Украйна, централните райони на Европейска Русия, както и преди обяд в Беларус. Над останалата част от Източна Европа ще е предимно облачно с превалявания от дъжд. Валежи от дъжд ще има и в Северна Норвегия.
Температурите ще варират от 14° в Санкт Петербург и 17° в Москва до 27° в Париж.
Какви ще са температурите в останалите части на света? В Йоханесбург максимална температура 22°, в Мелбърн - 18°, в Пекин - 33°, в Ню Йорк - 21°, Буенос Айрес - 18°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

До 5 октомври ЦИК трябва да определи местата за избирателни секции в чужбина

При старта днес на предизборната кампания за предстоящите извънредни парламентарни избори на 27 октомври, служебният премиер Димитър Главчев отчете, че продължават усилията на изпълнителната власт да се елиминира изкривяването на вота на хората...

публикувано на 27.09.24 в 15:53

Есента присяда и на Самоводската чаршия във Велико Търново

Хубавите есенни дни са прекрасно време за разходка сред дюкянчетата на Самоводската чаршия във Велико Търново. Чаршията възниква в средата на XIX век, когато на улицата излагат своята продукция земеделци от околните села. Появяват се и занаятчийски..

публикувано на 27.09.24 в 15:20

Над 900 000 българи са пътували в чужбина през отпускарския месец август

Пътуванията на български граждани в чужбинапрез август 2024 г. са 903 400, или с 8.3% повече от август 2023 г, съобщи Националният статистически институт в Световния ден на туризма - 27 септември. Пътуванията с цел почивка и екскурзия..

публикувано на 27.09.24 в 13:58