Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Служебното правителство отчете, че е управлявало "изтощителни 10 месеца"

Снимка: БГНЕС

Ние върнахме центъра за вземането на решенията там, където е неговото място – в България, каза премиерът Гълъб Донев на извънредно заседание на Министерския съвет, но което служебният кабинет представи отчет за своя работа от 3 февруари.

"Може би до края на отговорностите ни като временна власт остават плюс-минус 24 часа. Бяха изтощителни 10 месеца. Мислете за хората, те са държавата. Не мачкайте и не пречупвайте хората. Този модел на отношения вече не работи. Политическата арогантност е безполезна", призова Донев бъдещия редовен кабинет.

Освен успешно проведените парламентарни избори Донев изброи проблемите, по които е работил временния кабинет: подкрепа за покупателната способност на гражданите; намалена е инфлацията; ограничаване на монополите и спекулата; подкрепа на производителите; укрепване на сигурността и охраната на границата – предотвратени са 31 000 опити за незаконно проникване през границата; борба с беззаконията и противодействия на корупцията; съдебна реформа; създаването на спешна медицинска помощ по въздух; укрепване на лидерската роля на България в региона.

Гълъб Донев

"Присъдиняването към Шенген беше един от ангажиментите на правителството, продължиха интензивните разговори с Нидерландия за откриването на формула, която дава увереност, че резервите им спрямо България ще отпаднат. Независимо от наложилото се отлагане, продължава подготовката и по присъдиняването към еврозоната", заключи Гълъб Донев.

Още от категорията

Резултати от втория тур на местния вот при 100% обработени протоколи

Резултатите на Централната избирателна комисия при 100% обработени избирателни протоколи в София сочат, че Васил Терзиев от коалиция "Продължаваме промяната – Демократична България – Спаси София“ получава 48.20% или за него са гласували175 044 души. За..

обновено на 06.11.23 в 11:22
Жельо Бойчев

БСП може да оспори пред съда резултата от кметските избори в София

Изборите за нас не са приключили. Продължаваме да правим паралелно преброяване секция по секция, глас по глас, каза пред БНР Жельо Бойчев от щаба на Ваня Григорова, която изгуби изборите за кмет на София. Разлика от няколко хиляди гласа няма как да бъде..

публикувано на 06.11.23 в 09:45
Николай Денков

Делегация начело с премиера отива на посещение в Израел

Премиерът Николай Денков ще посети Израел в понеделник, 6 ноември, съобщи правителствената пресслужба. В Йерусалим Денков ще се срещне с израелския си колега Бенямин Нетаняху. В българската делегация е също вицепремиерът и външен министър Мария Габриел...

публикувано на 06.11.23 в 05:35