Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тържествено отбелязване на 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили

Снимка: mod.bg

144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България се отбелязва с богата програма, чийто край ще бъде сложен днес.

Сутринта във Варна и Бургас ще бъдат издигнати флаговете на корабите от състава на Военноморските сили, след което в морската ни столица ще се състои военен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“. Вчера 432 студенти от ВВМУ получиха дипломите си за висше образование – от тях 125 с отличен успех.

Жителите и гостите на двата града ще могат да разгледат кораби и техника от състава на Военноморските сили. Празничният ден ще завърши с концерт на мъжкия хор на моряците ветерани “Христо Манолов” във Варна.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Преводачът Свилена Георгиева: Изучаването на чужди езици ни научава да обичаме и ценим нашият български

Културно и езиково многообразие – с това се отличава Европейският съюз, а езиците, които се говорят в общността са важна част от културното наследство на Европа. В ЕС има 24 официални езика и всеки път, когато към ЕС се присъединяват държави..

публикувано на 26.09.24 в 11:40
Българска академия на науките

БАН избра шестима нови академици

Нови академици избра Събранието на академиците в на Българската академия на науките (БАН). В биологическите науки академик вече е Илза Пъжева. Основните й научни постижения са в областта на биоинформатиката и QSAR моделирането. Тя създава..

публикувано на 26.09.24 в 09:41

Форум в София представя новите хоризонти на технологиите

В София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", днес ще се проведе поредното издание на Robotics Strategy Forum под надслов "Новите хоризонти на технологиите". Изложители на форума са над 30 компании, образователни и научни институции, които разработват..

публикувано на 26.09.24 в 06:05