Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филантропът Никола Рахнев беше избран за будител на десетилетието

Снимка: БТА

Никола Рахнев бе избран за будител на десетилетието от слушателите и читателите на БНР. Той е носител на отличието "Будител на годината" за 2019 г. На церемония статуетката "Аз, Буки, Веди - Знание" беше връчена на Рахнев от социалния министър Иванка Шалапатова. 

Будителят е на 40 години с огромен опит в бизнес управлението и консултантските услуги. Идеята му за "Гората.бг" доведе до залесяване на над 2 000 000 дървета. Рахнев бе един от първите отишли да помогат на наводнените села в Карловско през 2022 г. Къщата му "Прегръдки от България" приюти десетки бежанци от войната в Украйна. Той координираше също събирането и изпращането на помощи за пострадалите след земетресенията в Турция и Сирия. "Да правя добро е най-прекият път към щастието", сподели отличеният. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Галилей Симеонов одухотворява в портрети спомена за българските национални герои

Преживяваше в междинен свят, издигнат над дребнавостите на материята, ала с допусната до Божия промисъл душа. С прилепени до земята нозе отваряше сърцето си за птиците и слушаше с наслада гъшия хор. А в белотата на картона привиждаше лицата на велики..

публикувано на 01.08.24 в 10:15
Дарен Картър

Британец, бивш военен, възпява България в рими

След като посвещава 23 години от живота си на Кралския военноморски флот, британецът Дарен Картър решава да се уволни през 2013 г. Признава, че в продължение на години се е носил без посока през "бурните води на живота" - от работа..

публикувано на 31.07.24 в 10:55

Якоб ван Бейлен и неговата уникална колекция от стари български килими

Казва, че отдавна не се чувства чужденец в България. Тук е неговият дом, научил е българския и подобно на повечето ни сънародници се вълнува от политическата ситуация в страната. Но най-голямата му страст, това, което изпълва дните му със светлина..

публикувано на 18.07.24 в 13:00