Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров завършва успешно 2023 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС

През 2023-та първата ракета на България Григор Димитров започна сезона под номер 28 в света, а завършва 14-и в класацията на ATP.

Гришо успя да достигне до два финала – на турнира от сериите ATP 250 на клей в Женева и на турнира Мастърс 1000 в Париж на закрито.

Годината му донесе не само точки за световната ранглиста, но и сериозна печалба от наградни фондове, отбелязва бТВ. В класацията на "Евроспорт" победата на най-добрия български тенисист над Даниил Медведев на турнира от сериите "Мастърс" се нареди на престижното шесто място сред десетте най-добри мача за 2023 година.

Вече почти 15 години за добрата форма на родната ни тенис звезда се грижи треньорът Себастиан Дюран, един от най-известните специалисти по физическа подготовка във Франция, пише "24 часа". Според французина, Григор винаги може повече, а резултатите му през изминалия сезон показаха, че стратегията в тренировките е правилна. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 26 септември 2024 г.

В "България днес" на 26 септември отбелязваме Европейския ден на езиците. По този повод разговаряме със Свилена Георгиева от Генерална дирекция "Писмени преводи" на Европейската комисия. Тя разказва за ролята на преводача в контекста на новите технологии..

публикувано на 26.09.24 в 19:00

Депутатите отхвълиха на първо четене промени, засягащи смяната на пола на деца

Народното събрание отхвърли на първо четене петте проекта за промени в Закона за закрила на детето. Най-спорните предложения в тях се отнасят до смяната на пола на деца под 18 години. Законопроектът на “Има такъв народ” предвижда пълна забрана..

публикувано на 26.09.24 в 15:32

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 19

В брой 19 на предаването слушайте: За българите в Кипър и отношението им към българския език и култура - Мария Мавруди, председател на Културната асоциация на българите в Кипър; Защо българите в Албания срещат трудности с употребата на..

публикувано на 26.09.24 в 12:00