Слушайте!

На конгрес в София гласуваха срещу връщането на Русия и Беларус в гимнастиката

На заседание в София Конгресът на Европейската гимнастика гласува против връщането на спортистите от Русия и Беларус на международни турнири от 1 януари 2024 г., съобщиха на организацията. В изявлението се посочва, че европейската организация не е..

публикувано на 01.12.23 в 15:08

Националният отбор по ски търси състезатели сред диаспората ни зад граница

Състезателката в алпийските ски Анина Цурбриген ще кара за България от този сезон, съобщиха от Българската федерация по ски. Родената в Швейцария Цурбриген, чиято майка е българка, завърши първа в слалома на Държавното първенство през април в Банско. Във..

публикувано на 30.11.23 в 14:25

Виктория Томова спечели титлата на клей във Валенсия

Най-добрата българска тенисистка Виктория Томова спечели турнира на клей във Валенсия с награден фонд 100 хил. долара, съобщи БГНЕС. На финала тя се наложи със 7:5, 6:3 над 101-вата в световната ранглиста Жаклин Адина Кристиан от Румъния...

публикувано на 26.11.23 в 15:05
Калина Бояджиева

България с куп медали от Световното първенство по кикбокс в Португалия

Шампионатът на планетата по кикбокс на Световната кикбокс федерация (WAKO) в Албуфейра, Португалия, стана най-успешното Световно първенство за мъже и жени за българските кикбоксьори до момента. Равносметката е шест световни титли, три сребърни отличия и..

публикувано на 25.11.23 в 15:22

Разгромяваща победа на младежките национали над Естония

Българският национален отбор по футбол за младежи до 21 години постигна категорична победа над гостуващия тим на Естония с 6:0, съобщи БТА. За изразителния резултат допринесоха Георги Николов, който отбеляза хеттрик, и Станислав Шопов с едно попадение и..

публикувано на 22.11.23 в 10:26
Национален отбор по шахмат

Българките се окичиха с европейската шахматна корона

Българските шахматистки извоюваха европейската отборна титла на първеството в Будва, Черна гора.  Нургюл Салимова, Антоанета Стефанова, Белослава Кръстева и Гергана Пейчева постигнаха най-големия успех в историята на националния женски тим , надделявайки..

публикувано на 21.11.23 в 10:00

Радослав Росенов отново изкачи европейския връх в бокса

Радослав Росенов спечели титлата на Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора), след като завоюва златния медал в категория до 60 килограма. На финала 19-годишният национал надви представителя на Русия Константин Ополский, като..

публикувано на 20.11.23 в 14:11

Българките си гарантираха медали от европейското по шахмат, на крачка са от златото

Националният отбор по шахмат за жени постигна 5-а поредна победа на европейското отборно първенство в Будва и с 14 точки се доближи до спечелване на първа титла в историята.  В предпоследния VIII кръг българките спечелиха с 2,5:1,5 точки срещу..

публикувано на 20.11.23 в 10:07
Националният отбор е №73 в класацията на ФИФА.

България се изправя срещу Сърбия в среща от евроквалификациите

Националният отбор на България по футбол гостува на състава на Сърбия в последния тур от група G на европейските квалификации. Очаква се за мача да пристигне президентът на УЕФА Александър Чеферин. Нашият отбор заема последното място в групата и се..

публикувано на 19.11.23 в 10:00
Васил Божиков за първи път изведе България с капитанската лента.

Автогол в последната секунда лиши България от победа за „Евро 2024“

Българският национален отбор по футбол изигра достоен мач, но завърши 2:2 с Унгария в среща от евроквалификациите в група G. България се размина с първа победа за годината за секунди, след като водеше с 2:1 до края, но автогол доведе до равенството. За..

публикувано на 17.11.23 в 08:46