Слушайте!

Чепаринов и Салимова остават сред елита на световното по ускорен шахмат

Българските шахматисти Иван Чепаринов и Нургюл Салимова отстъпиха водаческите позиции, но все още се нареждат сред най-добрите на Световното първенство по ускорен шахмат за мъже и жени в Самарканд. Безапелационен старт за българите на Световното по..

публикувано на 28.12.23 в 10:00
Нургюл Салимова

Безапелационен старт за българите на Световното по ускорен шах в Самарканд

Българските шахматисти Нургюл Салимова и Иван Чепаринов оглавиха класирането при жените и мъжете след първия ден на Световното първенство по ускорен шахмат и блиц в узбекистанския град Самарканд. Отборът ни стартира ударно с четири победи и само..

публикувано на 27.12.23 в 09:06
Григор Димитров и Виктория Томова

Изключителна година за Григор Димитров и Виктория Томова

Първите ракети на България при мъжете и жените завършват годината на престижни позиции в световната ранглиста. Григор Димитров, който в последния си мач игра финал на тенис турнира от сериите “Мастърс” в Париж, заема 14-ото място с актив от 2570..

публикувано на 26.12.23 в 10:31
Алберт Попов

11-о място зае Алберт Попов след слалома в Мадона ди Кампильо

Най-добрият български скиор Алберт Попов завърши на 11-та позиция в нощния слалом в италианския зимен център Мадона ди Кампильо. Българинът направи силен първи манш, в който даде четвърто време, изоставяйки на 42 стотни от водача Клеман Ноел от Франция,..

публикувано на 23.12.23 в 09:56

Симона Дянкова пренася в Сингапур българските традиции в художествената гимнастика

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика с ансамбъла на България от Токио 2020 Симона Дянкова ще проведе днес Мастърс клас в Академията на абсолютната световна и европейска шампионка Бианка Панова в Сингапур. Събитието е част от предстоящия..

публикувано на 23.12.23 в 06:15
Женският национален отбор по шахмат с европейската титла на първенството в Будва

Българските шахматистки донесоха най-големия спортен успех през годината

На фона на отчайващата новина за масовата неграмотност на българските ученици и на традиционните борби за власт и пари – включително в спортните федерации, пет български момичета изнесоха показен урок на цялата нация как индивидуалните способности,..

публикувано на 21.12.23 в 06:15

Въпреки лошото време 70 души изкачиха заснежения Руй

Въпреки тежките метеорологични условия около 70 човека се включиха в зимното изкачване на връх Руй в Краището тази събота, което беше организирано от Трънското туристическо дружество. Нещо повече - част от групата преспа в местната хижа и се изкачи още..

публикувано на 18.12.23 в 18:10

Втори арестуван заради корупционния скандал в спортното министерство

В Министерството на младежта и спорта има втори задържан заради корупционен скандал, казаха за БНР от прокуратурата. Според нашата информация става дума за олимпийския шампион по вдигане на тежести и настоящ треньор на националния ни отбор Иван..

публикувано на 16.12.23 в 16:27

"Лудогорец" победи "Нордселанд" и продължава в "Лига на конференциите"

"Лудогорец" постигна голям успех, след победа над датския "Нордселанд" с 1:0 в Разград при последния мач от груповата фаза в "Лига на конференциите". Българският футболен шампион ще продължи участието си в турнира през пролетта. "Орлите" се нуждаеха от..

публикувано на 15.12.23 в 10:30
Петър Мицин

Плувецът Петър Мицин е носителят на приза "Спортен Икар" за 2023 година

18-годишният плувец Петър Мицин получи приза "Спортен Икар" на Фондация "Български спорт" за 2023 година. Тази година той постави световен рекорд за юноши на 400 метра свободен стил, като спечели три европейски титли при юношите (200, 400 и 800 метра..

публикувано на 14.12.23 в 14:41