Слушайте!

Вече можем да резервираме чадърите на плажа чрез онлайн апликация

Това лято туристите ще могат да се информират и да резервират в реално време чадъри и шезлонги на българското Черноморие. Концесионери на морските ни плажове са изготвили приложение , което се очаква да заработи преди официалното откриване..

публикувано на 14.05.23 в 11:15

22 сини флага за българското Черноморие това лято

През топлите месеци „Син флаг“ ще се вее над рекорден брой   плажове на българското Черноморие – цели 22, съобщи пред БТА председателят на Българското движение „Син флаг“ Станимир Георгиев. Наградата „Син флаг“ е най-утвърденият еко етикет и..

публикувано на 13.05.23 в 10:45
Мадан

В Мадан откриват подземен музей на рудника

Днес, 12 май, в Мадан официално откриват рудник „Сполука“, като обект за минен туризъм, съобщи общинската администрация. Подземният минен музей „Сполука“ вече ще бъде достъпен за туристически посещения, представяйки историята на рудодобива в региона...

публикувано на 12.05.23 в 05:55
Туристическо изложение „Уикенд Туризъм“ 2022

Изложение “Уикенд туризъм“ и фестивал на туристическите забавления в Русе

Русенци и гости на красивия дунавския град се готвят за наситена със събития седмица. От 11 до 13 май емблематичното Доходно здание ще бъде домакин на 18-ото Туристическо изложение „Уикенд туризъм“. На него ще бъдат представени 40 щанда на..

публикувано на 10.05.23 в 10:55

Нов живот за Драгоманското блато

През 20-ти век Драгоманското блато , разположенo на 35 км от София, е било почти напълно пресушено за земеделски цели след изграждането на отводнителни канали и помпена станция в района. По-късно природната забележителност беше възстановена със..

публикувано на 03.05.23 в 12:38

На юг от Дунав – долината на река Русенски Лом и нейните туристически съкровища

Българското поречие на Дунав, както и прилежащите му територии, все още не са опетнени от масовия туризъм, за радост на ценителите на дивата природа или на желаещите да повишат адреналина си. В района на град Русе можете да съчетаете и двете...

публикувано на 26.04.23 в 10:15

Британско издание препоръчва България, като идеалната бюджетна дестинация за това лято

Идеалната дестинация за евтина почивка за британците е една до голяма степен неизследвана държава в Европа, която е по-евтината алтернатива на Испания. Така започва статията си британското издание "Експрес", позовавайки се на проучване на известния..

публикувано на 24.04.23 в 15:25

България очаква силен летен туристически сезон

Данните за предстоящия летен сезон, са положителни и очакваме да надминем с 5 % резултата от рекордната за националния туризъм 2019 г., заяви в курорта "Албена" министърът на туризма Илин Димитров. Той допълни, че се очакват много туристи от..

публикувано на 20.04.23 в 11:10
Шуменска крепост

Шумен, откъдето започва България

"Оттука започва България – пет пръста в железен юмрук.  Обвързани с древно предание, калени в поход и труд!" Така започва химнът на град Шумен, възпяващ епичното начало на Българската държава, основана през 681 г., в околностите..

публикувано на 18.04.23 в 11:15

Най-красивата пещера в Североизточна България отново посреща туристи

Пещера „Бисерна“, в околностите на град Шумен, вече е достъпна за туристи. Природната забележителност може да се види  два пъти годишно  – през пролетта и през есента, за по около два месеца, преди да настъпи периодът на зимуване на прилепите...

публикувано на 16.04.23 в 11:25