Слушайте!

Рилски манастир

Гръцко нашествие от туристи в края на идващата седмица

Хиляди гръцки туристи се очаква да посетят България през трите почивни дни на следващата седмица заради националния им празник, съобщават туроператорите в южната ни съседка. Почти изчерпани са свободните места за екскурзии до нашата страна. Силен..

публикувано на 23.10.22 в 13:48

Зимният туристически сезон ще бъде по-добър от предходния, смята ресорният министър

Министърът на туризма Илин Димитров изрази очаквания, предстоящият зимен сезон да бъде по-добър от предходния, който, по думите му, е бил рекорден. “Записванията вървят много добре, надявам се да няма резки завои в гоеполитическата ситуация”, коментира..

публикувано на 17.10.22 в 12:05

Копривщица за начинаещи или как да изкарате уикенд в миналото

Копривщица представлява истинско архитектурно бижу заради запазения си облик от XIX век. За разлика от други исторически места у нас, тук няма да видите следи от занемаряване. Улиците са чисти, а повечето къщи са наскоро ремонтирани и греят с..

публикувано на 14.10.22 в 12:20

"Зелена Странджа" кани на "дълга разходка" между Бургас и Сарафово

Сдружение „Зелена Странджа“ организира есенни походи за любителите на природата. Те са по маршрути в Странджа и в района на Бургас. Следващата събота /22 октомври/ от сдружението планират да се проведе „Дългата разходка“ от Бургас до Сарафово. През годините..

публикувано на 14.10.22 в 06:45

Напук на войната и кризата – българинът не се отказва от пътешествия в чужбина

Това лято българите се втурнаха да наваксват пропуснатите възможности за задгранични екскурзии и почивки след двегодишната пандемия и санитарните рестрикции. В стремежа да изпреварят евентуални нови анти ковид ограничения, те бързат да резервират..

публикувано на 12.10.22 в 10:01

Туризмът догонва нивата преди пандемията, прогнозират успешен зимен сезон

Зимният туристически сезон ще бъде толкова успешен колкото летния. Очакваме да се върнат английските туристи, както и много други, които ги нямаше по време на пандемията. Това прогнозира Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма пред..

публикувано на 09.10.22 в 17:03

Гласувайте за рекламния клип на България "Намери своята история"

Имиджовият клип на България е финалист в 13-ото издание на "Corporate Media & TV Awards 2022" в Кан. Наградите се организират от Международния комитет на фестивалите за туристически филми, съобщи bgtourism.bg. Българското видео показва, в..

публикувано на 09.10.22 в 10:15

Бум на чуждестранните туристи в София

90% е ръстът на чуждестранните туристи в София спрямо 2021 година, съобщи за БНР директорът на столичното общинско предприятие по туризъм Иво Маринов. Средният престой на чуждестранните туристи в столицата е почти три дни. Най-многобройни са гостите от..

публикувано на 08.10.22 в 11:36

Варна е домакин на Туризъм Експо "Дестинация Варна"

Един от най-важните туристически форуми в морската ни столица започна на 7 октомври и ще приключи в неделния ден. В изложението " Туризъм Експо "Дестинация Варна" участват над 100 фирми, предлагащи продукти и услуги в сферата на туризма – курортни..

публикувано на 08.10.22 в 09:30

В Стара Загора обсъждат бъдещето на поклонническия туризъм в България

Форум на тема "Поклонническият туризъм в България – перспективи за развитие" ще се проведе днес в Стара Загора. Акцентът ще бъде поставен върху привличането на туристи в уникалния за страната ни Музей на религиите в Стара Загора, в който са показани..

публикувано на 27.09.22 в 06:15