Eмисия новини
от 09.00 часа
Nadezhda Stojçeva

Nadezhda Stojçeva: Ligjvënësi dhe të gjithë ne kemi borxh të madh sa i përket përdhunimit

Lufta kundër dhunës ndaj grave vazhdon të jetë një temë kryesore për të gjitha institucionet evropiane, të cilat përveç valëvitjes së flamujve me ngjyrë portokalli në shenjë mbështetjeje, kërkuan edhe avancimin e legjislacionit për këtë temë në Evropë...

29.11.23 14:25 |

Është vendosur një paketë e re e 12-të e sanksioneve kundër Rusisë. Në fokus - diamantet ruse dhe ndalimi i eksportit të naftës ruse në BE

Zyrtarët e BE-së finalizojnë "detajet përfundimtare" të paketës së propozuar të 12-të të sanksioneve kundër Rusisë. Ambicia është që deri në fund të vitit ajo të bëhet fakt, por para kësaj do të diskutohet dhe miratohet nga vendet anëtare. Që nga..

22.11.23 16:04 |

Komisioni Evropian kërkon fillimin e negociatave me Ukrainën dhe Moldavinë, Komisioneri Evropian për Zgjerim - Maqedonia e Veriut të pranojë ndryshimet në kushtetutën e saj

Javën e kaluar, Komisioni Evropian rekomandoi që vendet anëtare të fillojnë negociatat me Ukrainën dhe Moldavinë për anëtarësim në BE, kur paraqesin raportet e tyre për progresin e vendeve kandidate për anëtarësim në Komunitet. Komisioneri Evropian për..

15.11.23 16:43 |

BE vendos: glifosati - të jetë apo të mos jetë

Një nga dilemat me të cilat përballet Bashkimi Evropian është nëse do të zgjatet afati i përdorimit të herbicidit të diskutueshëm glifosat. Vendimi duhet të merret deri më 15 dhjetor, kur skadon autorizimi aktual i përdorimit të tij. Çështja ndan..

08.11.23 16:28 |
Věra Jourová

Věra Jourová: Krizat rrisin besimin në BE

Dy krizat që goditën Evropën - Covid-19 dhe lufta e Rusisë kundër Ukrainës - kanë rritur besimin në Bashkimin Evropian. Kështu ka deklaruar nënkryetarja e Komisionit Evropian, Věra Jourová, gjatë një takimi të veçantë me mediat evropiane, të organizuar..

01.11.23 18:29 |

Pse janë të rëndësishme kuotat për kapjen e harengës së vogël dhe shojzës së detit në Detin e Zi si për Evropën, ashtu edhe për Bullgarinë?

Parlamenti Evropian bëri thirrje për më shumë qartësi se çfarë lloj ushqimesh deti nga Kina mund të blejmë në Evropë, si dhe për kontroll më të rreptë të peshkimit.  Së shpejti do të hyjnë në fuqi rregullat e reja, si dhe kuotat e reja evropiane për..

25.10.23 18:48 |

A do ta kapërcejmë segregacionin e fëmijëve romë në shkolla - hapat legjislativë dhe lufta kundër stereotipave

"Pa segregacion: arsim i mirë për të gjithë fëmijët romë" - ky mesazh u drejtua fuqishëm nga Parlamenti Evropian dhe u bë thirrje vendeve anëtare të BE-së të përgatisin strategji për eliminimin e segregacionit, metoda gjithëpërfshirëse..

18.10.23 17:38 |

Parlamenti Evropian votoi aktin legjislativ për mediat

Parlamenti Evropian votoi javën e kaluar mbi Aktin Evropian të Lirisë së Medias. Qëllimi - garantimi i pluralizmit mediatik në BE dhe mbrojtja e pavarësisë së mediave nga ndërhyrjet qeveritare, politike, ekonomike apo private. Kështu duket gjendja me..

11.10.23 13:11 |

Marrëdhëniet BE-Kinë në “udhëkryq”

Bashkimi Evropian po kërkon në mënyrë aktive zgjidhje për marrëdhëniet e fundit ekonomike "të mprehta" me Pekinin. Këtë e dëshmojnë vizitat në Kinë të tre komisionerëve të ndryshëm evropianë brenda dy javëve të fundit. Kina është një furnizues i..

04.10.23 21:38 |

Si dhe pse importet ukrainase e ndanë BE-në?

Importet e grurit të Ukrainës kanë tërhequr një vijë të trashë ndarëse midis Brukselit, disa vendeve anëtare të Bashkimit Evropian dhe Kievit. Pasi Komisioni Evropian vendosi më 15 shtator të mos zgjasë kufizimet në importet e grurit nga Ukraina në..

26.09.23 19:58 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна