Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Системата "Навигатор" в действие

Снимка: БГНЕС

От днес при практическите изпити на кандидатите за шофьорска книжка маршрутът, по който трябва да премине изпитваният, се задава по електронен път, за да се премахне субективният елемент при оценяването. 

Изпитът продължава 25 минути, а ако по обективни причини маршрутът е бил променен, той може да бъде удължен с 10 минути. 

Системата, която се използва при изпита, се нарича "Навигатор". Маршрутът се определя автоматично, на случаен и произволен принцип и така електронизацията на изпита премахва възможността да се избират по-лесни за едни и по-трудни маршрути за други кандидати, обяснява изпълнителният директор на Автомобилна администрация Борислав Муеров.

Той допълва, че единствено обективни причини, като например създадена временна организация на движението поради извършване на ремонт или пътнотранспортно произшествие, може да променят предварително зададения маршрут.


По публикацията работи: Радослав Генчев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Високи есенни температури

Днес ще преобладава слънчево време, сутринта на места ще е мъгливо.  Следобед, главно над Североизточна България, от запад на изток ще се появи висока и средна облачност.  Вятърът ще е много слаб, по-късно до умерен от югоизток.  Минималните температурите ще са между 11° и 16°, по Черноморието до 18°, максималните ще се повишават и във вътрешността на..

публикувано на 25.09.24 в 06:55

Планово без ток

П ланови прекъсвания на електоразхранването на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен : Разград От 9:00 до 16:00 , в района на с. Стражец; гр. Разград: Гарова промишлена зона, ТП „АБЦ1“, ТП “АБЦ2“, ТП “Вулпен“, ТП “Отпадъци“, ТП “Апимел“, ТП “Кр. Илиев“, ТП “ОПСО“, ТП “ЗАБ база“, ТП “Метален..

публикувано на 25.09.24 в 06:43

Шампиони по информатика

България спечели Балканската олимпиада по информатика, която се провежда в Македония - съобщава от профила си в социалната мрежа Бисерка Йовчева. Тя и Илиян Йорданов са ръководителите на българския отбор. Шуменецът Даниел Койнов е балкански шампион, непосредствено след него е Борис Михов. Другият златен медал е за Андрей Стефанов, а Веселин..

публикувано на 24.09.24 в 21:03

Изтича срокът за регистрация

До 17:00 часа днес районните избирателни комисии в страната приемат документи за регистрация на листите с кандидатите за депутати.  Утре в Централната избирателна комисия ще бъде изтеглен жребият за номерата, с които партиите и коалициите ще влязат в бюлетината, с която ще се гласува на вота. В 0:00 часа на 27 септември започва предизборната кампания за..

публикувано на 24.09.24 в 08:14

Планово без ток

Бюлетин за планови прекъсвания на територията на областите Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен, в торник 24.09.2024: Разград Няма прекъсвания за тази област Русе На 24.09.2024, от 8:00 до 17:00 , поради профилактика на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в..

публикувано на 24.09.24 в 06:34

Слънчево във вторник

Днес ще преобладава слънчево време, сутринта на места е възможно видимостта да е временно намалена. Вятърът ще е слаб, следобед до умерен от югоизток.  Максималните температури още слабо ще се повишат и ще са между 24° и 29°. За Шумен максималната температури ще бъде 28°.  Прогнозата за времето е на дежурния синоптик Доротея Колева е от НИМХ-Варна. 

публикувано на 24.09.24 в 06:11

Слънчев понеделник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от изток. Максималните температури ще са между 23° и 28°, за Шумен около 26°.  Вълнението на морето е 2-3 бала. Температурата на морската вода е около 23°. Прогнозата е на дежурния синоптик Симона Георгиева е от НИМХ-Варна.

публикувано на 23.09.24 в 07:12