Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концертът на Depeche Mode остава на 12 май, според организаторите изборите не са пречка

Няма пречка обявените за 12 май парламентарни избори и дългоочакваният концерт на Depeche Mode в София да са на една и съща дата, заявиха от организаторите.

Те са направили консултация с компетентните институции. Датата 12 май е заявена предварително в годишния график на групата като част от световното турне на Depeche Mode и тя няма как да бъде променена.

Ако изборите се състоят на тази дата, феновете спокойно могат да упражнят правото си на глас и след това да посетят концерта, който ще започне в 20:00 ч, т.е. след приключване на изборния ден, заявяват организаторите.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Район "Оборище" празнува на 18 април

На 18 април столичният "Оборище ще отбележи районния си празник. Началото ще бъде дадено точно в 17.00 ч. с Гвардейския духов оркестър. Входът е откъм улица "Васил Априлов". Предвидени са забавления са децата, а в парк "Заимов" ще бъде разположен и щанд на Центъра за градска мобилност. На него родителите могат да извадят безплатна карта за дете..

публикувано на 16.04.24 в 17:14
Стефан Спасов

Общински съветник от "Спаси София" е нападнат на бул. "Патриарх Евтимий"

Общинският съветник от "Спаси София" Стефан Спасов е бил нападнат на столичния булевард "Патриарх Евтимий", съобщиха от формацията, цитирани от БТА. От там посочиха, че Спасов е бил на място, за да извърши проверка на ремонтните работи, когато е нападнат от Иво Дошев. "Не можем да повярваме, че това се случва, но ситуацията е..

публикувано на 16.04.24 в 15:41

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Неизвестни лица са поругали и осквернили гроба на Български патриарх и Софийски митрополит Неофит, намиращ се под колонадата на столичния митрополитски храм "Св. Неделя".  Кръстът е изваден от гроба, част от него е счупена, мраморното надгробно ограждение също е повредено, съобщават от Св. Синод на БПЦ.  Органите на реда са уведомени за случая..

публикувано на 16.04.24 в 11:05

Откриват тържествено "Яйцето" и английския двор в Ректората на СУ

Обновеното място "Яйцето" заедно с английския двор в сградата на Ректората на Софийския университет днес ще бъдат тържествено открити. Откриването на реновираното и емблематично за университета пространство ще се проведе в присъствието на вицепрезидента Илияна Йотова. Преди години преподаватели и студенти на Софийския университет са..

публикувано на 16.04.24 в 09:17

Откриват инсталацията на Красимир Терзиев в Градската градина през май

В столичната Градска градина започна поставянето на временната инсталация на художника Красимир Терзиев "Между миналото, което е напът да се случи и бъдещето, което вече е било", съобщиха от Столичната община. На мястото, където ще бъде творбата, е предвидена и програма от тематични събития в рамките на целия период, за който проектът ще..

публикувано на 16.04.24 в 07:57

205 млн. лева от данъци постъпиха в Столичната община за 105 дни

В бюджета на София от началото на годината до момента са постъпили общо 204,9 млн. лв. от местни данъци и такси, от които над 162, 8 млн. лв. са налози, дължими за настоящата 2024 г., отчитат в Столичната община. Останалите внесени средства са за данъци и такси за минали години, върху които е начислена и лихва. Общо платените до момента лихви..

публикувано на 15.04.24 в 18:41

Доброволци засадиха 1000 фиданки в Новата гора на София

Общо 120 доброволци засадиха 1000 фиданки от дъб. Това се случи в рамките на първия уикенд от новия залесителен сезон на "Новата гора на София" – Негован. Посадъчният материал и уредите за засаждане са осигурени Столичната община. Тази пролет ще бъдат залесени 30 дка с над 20 000 броя широколистни фиданки в общински земеделски земи в землището..

публикувано на 15.04.24 в 16:45