Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Близо 30 младежи се включиха в ABLE Weekend Activator в Стара Загора

В периода 2-4 юни ABLE (Асоциация на българските лидери и предприемачи), съвместно с Община Стара Загора и една от водещите ИТ компании в града, организира 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator в Стара Загора. Градът домакинства за втори път на форума. Събитието откри Радостин Танев, заместник-кмет на общината, който се обърна към младите хора с призива да бъдат активни, постоянни и находчиви, както и да не забравят, че Стара Загора е мястото, където могат да надграждат себе си като личности и професионалисти. От думите му стана ясно, че Общината ще продължи да бъде партньор на инициативи, които стимулират развитието на млади хора.  

Общо 5 екипа презентираха своите бизнес идеи пред журито, което бе в състав: Росица Райкова – началник отдел „Инвестиции" на Общинска администрация,  Дора Радева - compliance officer, Edynamix , Виолета Недева, програмен директор по Бизнес предприемачество към фондация „Америка за България", Росица Петрова – основател на „ Home of wool" и доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопански факултет към Софийски университет.

Форматът на обучението е базиран изцяло на метода на ученето чрез преживяване с много практически задачи и симулации, като основната цел е подпомагане на амбициозни хора да добият знанието да генерират иновативни идеи и да ги развиват до реални бизнеси.

Курсът даде възможност на близо 30 млади и проактивни хора от цялата страна да развият своите идеи до реални работещи проекти и бизнеси чрез индивидуално менторство, контакти и детайлна методология.

Проект, насочен към борбата с Киберпрестъпленията (Blacktrace Security), спечели ABLE Weekend Activator, а екипът ще бъде подкрепен с 5 консултации от професионални експерти, за да продължи успешно развитието на идеята. 


По публикацията работи: Елена Балабанова

Още от категорията

Славчо Нейков: Движението на работни места е неизбежно, важно е запазването на доходите

Политиката на серия правителства по замитане на темата с въглищните централи я превърна в проблем, който днес ескалира. Този коментар за блокадите и недоволството на миньори и енергетици от комплекс „Марица-изток“ за Радио Стара Загора направи Славчо..

публикувано на 03.10.23 в 16:50

Срещата между протестиращите енергетици, правителството и депутати продължава в работен формат

Срещата между протестиращите енергетици и миньори, правителството и парламентарно представените формации продължава в работен формат. Сформирана е работна група, която да търси решение на поставените от протестиращите, съобщиха източници на БНР от..

публикувано на 03.10.23 в 16:24

Енергетици настояват ТЕЦ Сливен да бъде включен в Плана за възстановяване

Енергетици от ТЕЦ Сливен затвориха за кратко подбалканския път София-Бургас при село Тополчане в знак на съпричастност с исканията на колегите им от ТЕЦ Марица Изток. Те настояват сливенската топлоцентрала да бъде включена в Плана за..

публикувано на 03.10.23 в 16:14

Радио Стара Загора разказва за улица „Митрополит Методий Кусев“ във филм на 4 октомври

Филмът „Улица във времето“ ще представи Радио Стара Загора за празника на града 5 октомври. Лентата разказва за историческите личности, сградите и събитията свързани с най-популярната старозагорска улица „Митрополит Методий Кусев“. Векове история..

публикувано на 03.10.23 в 16:03
Община Стара Загора

5 октомври – неучебен ден за старозагорските ученици

По повод Празника на Стара Загора със заповед на кмета,  5-и октомври е обявен за неучебен ден за учениците от общината. Яслите и детските градини няма да прекъсват своята работа. Празничният ден под липите започва в 9.00 часа в Катедрален храм „Св...

публикувано на 03.10.23 в 15:14

Възстановено е движението при сливенското село Тополчане

Възстановено е движението то път I-6 София - Бургас при разклона за сливенското село Тополчане, информират от Агенция "Пътна инфраструктура". По-рано протестиращи блокираха движението на място.

публикувано на 03.10.23 в 14:22
Протестиращи при магистрала

Остава блокиран и пътят Тополовград - Харманли

Протестиращи затвориха и пътя Тополовград - Харманли при село Българска поляна. Около 40 души са блокирали движението около 11 часа, блокадата остава и към този момент, информира кореспондентът ни в Хасково Христо Христов.

публикувано на 03.10.23 в 14:18

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско

Увеличават се случаите на коронавирус в Старозагорско. Само за последните две седмици на септември са регистрирани 120 заболели. За сравнение през целия август месец те са били 84. Това съобщи в интервю за Радио Стара Загора д-р Таня Перчемлиева от..

публикувано на 03.10.23 в 13:45

С напрежение започна срещата в НС на миньори и енергетици с депутатите

С напрежение започна срещата в Народното събрание на миньорите и енергетиците, които поискаха преговори с представители на парламентарните групи. Първоначално журналистите не бяха допуснати, но след настояването на синдикалните организации вратите на..

публикувано на 03.10.23 в 13:09

Пътна обстановка в Старозагорско

Движението по автомагистрала „Тракия“ - от п.в. „Свобода“ при Чирпан до п.в. Нова Загора, в двете посоки, продължава да бъде ограничено поради провеждане на протестни действия. Обходът е през път II-66 Сливен – Стара Загора. Временно е..

публикувано на 03.10.23 в 12:58