Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Празник на лютеницата и зимнината се провежда в старозагорското село Богомилово

Първи фолклорно-кулинарен "Празник на лютеницата и зимнината" се провежда днес в старозагорското село Богомилово. Празникът разкрива тайните на автентичния български вкус на лютеницата и зимнината от рецептите в старите готварски книги или домашни тефтери, съобщи Галина Рачева, председател на местното читалище и организатор на събитието. 

Програмата на тържествата  включва дегустации, фермерски базар, фолклорен конкурс, кулинарна надпревара, детски работилнички и богата фолклорна програма, концерт и веселие с гласовития славей от Фермата IV и VIII - Лилия Семкова. Гостите на събитието ще могат да се включат и в приготвянето на 100 кг лютеница, разказа Галина Рачева, председател на читалището. 

Във фолклорната част на фестивала ще участват групи, представящи народни предания, легенди и обичаи, групи за изворен фолклор, групи за обработен фолклор, индивидуални изпълнители и танцови групи, клубове и ансамбли. 

По публикацията работи: Иван Славов

Още от категорията

Съдът в Сливен пусна под гаранция мъж, обвинен в насилие над жена си

Парична гаранция от 1500 лева постанови Районен съд  Сливен срещу 45-годишен мъж от сливенското село Николаево, обвинен в причиняване на лека телесна повреда на съпругата си, с която са в развод . Районният съд не уважи внесеното от Районната прокуратура..

публикувано на 04.12.23 в 18:53

След жалби на граждани: Търси се решение на казус с парцел в кв. „Три чучура-Север“, предвиден за застрояване

Ръководството на Община Стара Загора, както и общински съветници са ангажирани с намирането на решение по казус, свързан с парцел в кв. „Три чучура-Север“, който е предвиден за застрояване. Теренът от над 5 декара, частна собственост от повече от 15..

публикувано на 04.12.23 в 17:39