Това сме ние!

БНР стартира новата си рубрика „Това сме ние“. Чрез нея всеки потребител ще има възможността да се запознае отблизо с репортери и водещи журналисти, благодарение на които получава най-бързите и достоверни новини, анализи и прогнози в програмите на общественото радио.

Ще ви запознаем и със звукорежисьорите, с музикалните редактори и с техните ръководители.

Имат ли всички те хоби, обичат ли да пътуват и да спортуват, както и защо са посветили професионалната си кариера на БНР, ще разберете в новата секция на сайта на БНР „Това сме ние“.

Ива Дойчинова се присъединява към екипа на БНР

Ива Дойчинова се присъединява към ръководния екип на БНР. От 1 юли известната журналистка ще бъде зам.-главен редактор на сутрешните предавания на програма „Христо Ботев“. „За мен е чест поканата от ръководството на БНР да съм част от екипа на..

Ангел Григоров: 24 години по-късно отново съм в Москва

Роден съм в София на 11 май през вече далечната 1978 г. Завършил съм специалност „Философия“ в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Като студент в първи курс се възхищавах на философа-император Марк Аврелий , четейки неговите „Мисли..

Виргиния Върбанова: Чувствам, че съм на точното място

Аз съм Виргиния Върбанова, родена на 11 септември в гр. Русе, образование – висше, българска филология и международни икономически отношения. Работя като новинар в БНР, защото това искам и чувствам, че съм на точното за мен място. Да прецениш кое от..

Ивайло Василев: Принципът ми е бързи новини с високо качество

Аз съм Ивайло Йорданов Василев, роден на 19.09.1960 г. Филолог съм по образование, журналист по призвание. Работя в БНР като старши продуцент на новини. Цял живот съм се занимавал със събирането, писането и редактирането на новини и оформянето на..

Рад Каменски: За мен БНР е карма!

Аз съм Рад Каменски, радиожурналист по образование и призвание. Работя в новините на БНР, защото за мен това е карма! Професионалното ми предизвикателство е всекидневието. Мечтая да се срещна с близките си. Пътешествието за мен е лукс...

Георги Марков: Имам дипломи по изкуство и международна журналистика

Аз съм Георги Марков, роден през 1977 година. Завършил съм Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив и Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Свети Климент Охридски" - магистър по Международна журналистика...

Явор Стаматов: БНР е съдба

Аз съм Явор Евтимов Стаматов, роден в София през 1977 г. Завършил съм висше образование в СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Арабистика“. Работя като старши редактор и водещ в БНР, защото радиото, и по-специално БНР, е съдба. Професионалното ми..

Николай Петров: От 15-годишен мечтая да съобщавам новините по радиото

Аз съм: Николай Атанасов Петров, роден на 11 януари 1977 г. в София. Възпитаник съм на Националната гимназия за древни езици и култури и на Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Магистър по журналистика. Работя като редактор и водещ на..

Григори Недялков: Да работиш в новините е въпрос на престиж

Аз съм Григори Методиев Недялков, роден на 28 юни в София. Завършил съм СУ „Св. Кл. Охридски“. Магистър съм по испанска филология, с втора специалност английски език. Имам и магистратура по национална сигурност и отбрана от ВА „Г. С. Раковски“...

Спас Крайнин: Моята страст са разследванията

Казвам се Спас Ангелов Крайнин. Роден съм на 21.04.1994 година в Пазарджик. Завърших Математическа гимназия „Константин Величков“ в родния град. Сега завършвам „Журналистика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Работя като редактор и репортер..

Пламена Бачийска: Радиото и театърът са магия

Аз съм Пламена Бачийска. В БНР, програма „Хоризонт”, съм от 1995 година. Първо съм завършила ВИТИЗ „Кр. Сарафов”, специалност „Актьорско майсторство”. Играла съм в театрите във Велико Търново, Кюстендил и Враца. След това завърших журналистика в СУ...

Даниела Късовска: Да работя в радиото е моя съдба

Аз съм Даниела Късовска, продуцент „Собствени източници на информация“. Да бъда журналист е една от сбъднатите ми мечти, а да работя в радиото се оказа моя съдба. Аз съм от групата на скучните хора в съвременния свят, където опитите за пренареждане..

Ева Валентинова: Ще приложа фолклорните традиции и обичаи в днешно време

Аз съм Ева Валентинова Кирилова, родена на 01.11.1986 г. Музикален редактор съм в програма „Хоризонт“ на БНР. Възпитаник съм на Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ - град Котел, завършила съм Софийски университет „Св. Климент..

Елена Ангелова: Стремя се към себеусъвършенстване

Аз съм Елена Йорданова Ангелова. Завършила съм Национална музикална академия със специалност "Ударни инструменти" в отдел "Поп и джаз". Работя като старши продуцент на редакция "Музика" – "Хоризонт", и редактор на предаванията "Време за живот" и..

Диана Янкулова: Осъществих мечтата си да съм част от програма „Хоризонт“

Аз съм Диана Тошева Янкулова-Тренева. Родена съм на 4 юли 1969 г. в гр. Червен бряг, обл. Плевенска. Завършила съм Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“, специалност „Радиожурналистика“. Статистически..

Светлана Димитрова: Българската музика може да обиколи света

Светлана Димитрова е  зам.- главен редактор на програма „Христо Ботев“ на БНР. Отговаря за музиката, която звучи в ефира й. -   Г-жо Димитрова, музикалните редактори спечелихте голямата награда „Сирак Скитник“ за опазване на обществения престиж..

Антон Митов, Директор на „Архивен фонд“ на БНР: Събираме и предоставяме ценни записи

Антон Митов работи в БНР от 1977 г. Кариерата му е свързана основно с програма „Христо Ботев“. Автор и водещ е на предаванията „Как си ти?“, „Антон Митов шоу“, „Хоризонт на вълните на младостта“. Държи да изкаже своята професионална благодарност на..

Савина Спасова: Животът е най-добрият сценарист

Аз съм Савина Спасова и мисля, че всяка новина е история, която може да бъде разказана интересно и кратко. Завърших Московския университет, живях и в Испания, останах в България. Правя материали на международни теми и мечтая някой ден да имаме политици..

Иван Русланов: Извън журналистиката имам интереси в литературата

Аз съм Иван Русланов и работя в програма „Хоризонт” от 2013 година. Редактор съм на предаванията „12+3”, „Хоризонт за вас” и „Нещо повече”. Извън журналистиката имам интереси и в литературата. Автор съм на три издадени книги – романите „Черният ангел:..

Весела Владкова: Педант в работата съм!

Аз съм Весела Владкова, немският възпитаник в новинарския център на „Хоризонт“, който не обича бира. Винаги съм знаела, че когато порасна, ще бъда новинар, макар първата ми любов (някъде в четвърти клас) да бе кардиологията. Свободното от новини..