Съдът разреши на Алексей Петров да пътува до Австрия

| обновено на 13.01.14 в 15:43
алексей петров
Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд разреши на Алексей Петров да пътува до Австрия във връзка с планирани изследвания при неврохирург. Това е поредният път, в който съдия Румяна Ченалова вдига забраната му да напуска страната.

Петров беше във Виена в края на ноември, където беше прегледан от специалист. Заради перфектното му процесуално поведение съдия Ченалова го пусна отново с аргумента, че досега не е ставал повод за отлагане на съдебни заседания. Разрешението е за периода 16-20-и януари. От излизането си от ареста основният подсъдим по мегаделото "Октопод" е със забрана да пътува, което не пречи на съда периодично да вдига забраната както по медицински, така и по партийни причини. Така между 15-и и 20-и декември той пътува до Белград, а преди това беше в Абхазия.

Подобни изключения Софийският градски съд прави и за други подсъдими в процеса за изнудване и рекет, който продължи днес с поредната порция свидетели на прокуратурата, които както се случва и на предишни заседания, казаха, че са забравили част от събитията от преди 15 години, които стоят в основата на обвинителния акт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47