СЪБИТИЯ

Петър Славов-син

"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син

Концертът „Малки истории“ е уникална възможност за ценителите на джаза да се докоснат до творчеството на виртуозния контрабасист  Петър Славов-син .  Той е един от най-успешните български джаз музиканти, който е свирил на редица престижни сцени и..

публикувано на 20.04.22 в 16:11

Диригентът Константин Добройков гостува на Радиооркестъра и Смесения хор на БНР

На 29 април от 19.00 часа в зала "България"  гост-диригентът Константин Добройков  заедно с  Радиооркестъра и Смесения хор на БНР  ще изпълнят Голяма меса в до минор KV427  от Волфганг Амадеус Моцарт .   Номинираният за..

публикувано на 07.04.22 в 15:45

Ритъмът на Балканите

Проектът „Ритъмът на Балканите“ на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов в своите изключително успешни 6 издания представи на българската публика и ценителите на балканския фолклор редица ярки и виртуозни изпълнители с..

публикувано на 29.03.22 в 16:13

Концерт на струнен квартет "Фрош"

На 4 април от 19.00 часа в Първо студио на БНР струнен квартет „Фрош“ ще изнесе концерт по случай 100 години от рождението на композитора Лазар Николов. В последното десетилетие съставът се превърна в един от най-желаните за съвременните..

публикувано на 22.03.22 в 18:24

Гост-диригентът Деляна Лазарова дебютира с Радиосимфониците

На 1 април от 19 часа в зала „България“ гост-диригентката Деляна Лазарова с успешна международна кариера в чужбина ще дебютира със Симфоничния оркестър на БНР. Тя е един от най-обещаващите диригенти на своето поколение. Победител е в..

публикувано на 21.03.22 в 16:08
Симфоничен оркестър на БНР

Симфоничният оркестър на БНР и диригентът Марк Кадин посвещават следващия си концерт на паметта на жертвите от събитията в Украйна

Симфоничният оркестър на Българското национално радио се присъединява към инициативата на водещи оркестри, сред които и Берлинската филхармония, Берлинското радио, Лондонски филхармоничен оркестър, Оркестърът на Френското радио, Симфоничният оркестър..

публикувано на 05.03.22 в 16:12