КС ще се произнесе по последното дело, свързано със статута на Делян Пеевски

Сайтът на институцията блокира

| обновено на 14.01.14 в 15:38
Снимка: БГНЕС
Конституционният съд (КС) ще се произнесе днес по третото, последно дело, свързано със статута на Делян Пеевски. Топ съдиите трябва да решат дали е основателно искането на президента Росен Плевнелиев решението на Народното събрание от 19-и юни, с което беше отменен изборът на Пеевски за председател на ДАНС, да бъде обявeно за противоконституционно. Съдия - докладчик по делото е бившият депутат от ГЕРБ Анастас Анастасов.

Ако се съди по досегашната практика, информацията се появява на сайта на съда в следобедните часове. Той обаче блокира. Заседанието на конституционните съдии продължава.

Предварителните коментари са за решение, което няма да се отрази на статута на Делян Пеевски. Според проектостановището на съдия - докладчика решението на парламента е противозаконно, но и безпредметно заради подадената от самия Пеевски оставка като шеф на ДАНС.

Според преподавателя по конституционно право Георги Близнашки покрай казуса "Пеевски" Конституционният съд се е дискредитирал напълно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Проф. Близнашки: КС се дискредитира в желанието си да реши въпроса в полза на Пеевски

Конституционният съд обезмисли обсъждането на избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС . Това каза за предаването "Преди всички" конституционалистът професор Георги Близнашки. За незаконосъобразното решение на народните представители той..

публикувано на 14.01.14 в 10:34
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47