15 български фирми участвaт на фестивала "Зелена седмица" в Берлин

Снимка: ЕПА/БГНЕС

15 български фирми ще участват в тазгодишното издание на фестивала "Зелена седмица " в Берлин. Зелената седмица е най-голямото изложение на хранителни продукти в света, което привлича близо половин милион посетители. За производителите на храни и напитки, които искат да бъдат забелязани не само на родния си пазар, "Зелената седмица" в Берлин е притегателно и препоръчително място. За 79-и път там се събират търговци, производители и клиенти от 65 страни в света, за да покажат какво могат и да се ориентират какво се търси.

На националния си щанд България ще представи месни и млечни деликатеси, козметика с розово масло, вино, сладолед, мед, подправки и сувенири. Част от българската панаирна територия в Берлин ще бъде и ресторант, който ще предлага традиционни български специалитети, а фолклорна програма ще привлича вниманието на претенциозните европейски посетители.

Организаторите в Берлин очакват събитието да привлече над 400 000 гости и над 4800 представители на медии от 70 страни.

В рамките на изложението министър Димитър Греков ще участва в глобален форум за храни и земеделие и среща на върха на министрите на земеделието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47