Депутатите удължиха пленарното заседание до 21.00 часа

Снимка: БГНЕС

Депутатите приеха да бъде удължено до 21.00 часа пленарното заседание, на което се гласуват новите предизборни правила. Предложението беше направено от заместник-председателя на ДПС Йордан Цонев. Имаше предложение и от Десислава Атанасова от ГЕРБ заседанието да продължи до полунощ, но то не беше подложено на гласуване.

Остри реплики предизвика предложение на ГЕРБ по време на предизборната кампания правителството да излиза в неплатен отпуск, което беше отхвърлено. 

Депутатите гласуваха забрана съдии, прокурори и следователите да бъдат издигани за кандидати от партии и коалиции. Те могат да участват в изборите като независими кандидати. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47