Черноморската банка ще има активна роля в следкризисното развитие

Снимка: БГНЕС

Черноморската банка за търговия и развитие ще се превърне в активен участник в следкризисното развитие на икономиките на държавите членки, заяви вицепремиерът Даниела Бобева след заседанието на борда на гуверньорите на Черноморската банка:

В Черноморска банка участват 11 държави, между които Турция, Гърция, Русия, България, Украйна, Румъния и пет малки акционери. Всички отчетохме, че банката се е справила с кризата, но сега е време за по-активно кредитиране.

Даниела Бобева съобщи още, че 15-годишнината на Черноморската банка ще бъде отбелязана в България с престижен бизнес форум.

Ще имаме специална сесия за енергетиката, проектите от Азербайджан и Русия ще бъдат дискутирани, интерконекторните връзки между държавите от черноморския регион, както и редица проекти в индустрията.

В рамките на заседанието на Черноморската банка са постигнати и двустранни договорености: 

Имаме една идея да промотираме участието на български фирми в гръцката приватизация, за което ще публикуваме някои по-интересни приватизационни обяви в българските медии.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47