Тайни инспектори контролират ефективността на проверките на Агенцията по храните

Тайни инспектори ще контролират ефективността на проверките, които служителите на Агенцията по храните правят. Това съобщи директорът на Агенцията Пламен Моллов по повод тригодишнината от създаването й. Според Моллов досегашната дейност на ведомството е неефективна.

Инспекторите работят на принципа на популярните в Европа тайни клиенти и ще проследяват начина, по който колегите им провеждат проверките. Това е една от промените в стила на работа на Агенцията, която цели не голям брой на проверките, а по-висока ефективност.

Въвежда се и методът на мобилните екипи, които също ще правят паралелен на официалния контрол. Засега екипът е само един и е на пряко подчинение на директора на Агенцията Пламен Моллов като заповедта за действието на екипа се издава в последния момент, а мястото на проверката се вписва на ръка от Моллов. Целта е да се предотврати досегашната практика на изтичане на информация, при която датите за проверка се знаят дни по-рано и проверяваните имат възможност да се подготвят.

За да се пресекат порочните практики на обвързаност и конфликт на интереси по места започва и ротация на ръководителите на областните дирекции, съобщи още Пламен Моллов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47