Светла Василева: Протестите ще продължат, докато няма точна дата за заплатите

Снимка: БГНЕС

Протестите на работниците от "Напоителни системи" ще продължат, докато не бъде обявена точна дата за изплащане на заплатите. Това заяви пред "Хоризонт" председателят на земеделската федерация в КНСБ Светла Василева по повод обещанието на земеделския министър, че дължимите заплати ще бъдат изплатени до края на месеца.

Решението на двата синдиката е взето вече за тези регионални протести. Те ще продължат. Ако в следващата седмица ние чуем конкретна дата, тогава вече ще се обсъди. Тогава може да се промени това действие. Защото до края на месеца всъщност ще бъдат точно три заплати, които струват около 4 милиона и половина. И след това вече менажерският екип може да ни каже с каква оздравителна програма ще продължи да съществува това дружество, дали ще бъде преструктурирано, каза Василева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Стотици служители на "Напоителни системи" излязоха на протест край Благоевград

Работещите в държавното дружество "Напоителни системи" обявиха десетдневни стъпаловидни протести. 1800 работещи в предприятието от три месеца са без заплати.  Първият от поредицата протести се състоя в Благоевград. Стотици хора се събраха на входа на града с..

публикувано на 13.03.14 в 12:38

Втори работник от дружеството "Напоителни системи" в Плевен започна гладна стачка

Втори работник от дружеството "Напоителни системи" в Плевен започна гладна стачка. 30-годишният Цветан Нинов казва, че му е омръзнало да живее на кредит от приятели, роднини и банки: Това е редовно зимно време да не се получават пари, най-вече защото..

публикувано на 13.03.14 в 12:01
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47