Започва кампанията за заявления за директни плащания за обработваеми земи

пари
Снимка: РАДИО ВИДИН

Започва кампанията за подаване на заявления от кандидатите за директни плащания за обработваеми земи - съобщават от Министерството на земеделието. Малко над 1 млрд. лева ще получат фермерите по тази схема.  

Кампанията започва с известно закъснение, което според агроведомството, ще бъде наваксано. Кандидатите могат да заявяват площите си до 15-и май. Ако не успеят в този срок, позволено е да подават искания до 9-и юни, но тогава ще търпят санкция от 1 процент за всеки ден закъснение.

Новото тази година е схемата за преразпределително плащане. Тя предвижда по-високо плащане на площ за първите 300 дка. Ето защо кандидатите трябва да подадат общо заявление за директни плащания, където да отбележат, че искат да получат субсидии и по схемата за преразпределителни плащания. Прилагането на тази схема цели по-равномерно разпределение на европейските пари, като се насочват средства към малките стопанства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

В Търговище разясниха на фермери Гаранционната схема към Програмата за развитие на селските райони

Информационна кампания за популяризиране на възможностите, предоставяни от Гаранционната схема към Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 година събра земеделци в Търговище днес. По време на срещата експерти разясниха на фермери с одобрени..

публикувано на 18.03.14 в 15:28
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47