Цветлин Йовчев определи позицията на КСНС за кризата в Украйна като "балансирана"

Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Цветлин Йовчев определи като балансирана приетата от Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) позиция за кризата в Украйна и посочи:

Като цяло, мисля, че не беше съгласен господин Сидеров с духа, в който вървеше цялостната дискусия. Всички останали, мисля, че положиха усилия и намерихме при всички положения един текст на становище, на препоръки, които считаме, че са важни за страната и около които се обединяваме. Ситуацията в Украйна създава рискове и за регионалната, и за глобалната сигурност и в никакъв случай не трябва да я подценяваме. Ситуацията е много сериозна и трябва да бъдат положени усилия, за да се нормализира обстановката там и към трайно разрешаване на кризата. За жалост, този процес ще продължи дълъг период от време. Също е предвидено, че нашите сънародници трябва да са обект на особено внимание и подкрепа от българската държава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Янаки Стоилов: България няма интерес от евентуални санкции на ЕС срещу Русия

След заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) Янаки Стоилов от БСП обясни пред журналисти позицията на левицата относно евентуални санкции на ЕС срещу Русия. Според него отговорност за тях ще носи бъдещото поведение на Русия:..

публикувано на 24.03.14 в 15:17

Орешарски: Оценка за въздействието върху България при евентуални санкции срещу Русия е изпратена в ЕС

България е изпратила в Европейския съюз (ЕС) своя предварителна оценка за въздействието върху страната ни при евентуални санкции срещу Русия. Това каза премиерът Пламен Орешарски след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Той..

публикувано на 24.03.14 в 15:12

Борисов: ГЕРБ подкрепя решенията на Консултативния съвет на национална сигурност

Партия ГЕРБ подкрепя решенията на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), взети днес. Това обяви след заседанието на КСНС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов: Ние имаме позиция, каквато е позиция на нашите партньори в Европейския съюз и НАТО...

обновено на 24.03.14 в 18:29

КСНС: България не признава резултатите от референдума в Крим

България действа като член на Европейския съюз (ЕС) и НАТО, като отчита националния си интерес. България работи за това ЕС да има единна позиция по отношение на кризата в Украйна. България подкрепя суверенитета, единството и териториалната..

обновено на 24.03.14 в 14:38
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не..

публикувано на 01.02.18 в 16:47