15 млн. лева са преведени на "Напоителни системи"

Димитър Греков
Снимка: БГНЕС

15 милиона лева са преведени на дружеството "Напоителни системи“. Сумата включва и забавените заплати за три месеца, съобщи земеделският министър Димитър ГрековТой заяви, че дружеството ще бъде разделено на две. 

Предприятие, което да извършва дейностите от вредното въздействие на водите и предприятие, което също да се грижи за напояването на земеделските площи. Освен това сме поръчали и се прави в момента пълен анализ на състоянието на "Напоителни системи", така че до две седмици трябва да подготвим доклада анализ, който е необходим да представим отново пред Министерския съвет, защото знаете, че средствата, които са необходими за "Напоителни системи" са в размер на 25 милиона, а сега говорим само за 15 милиона. Така че ще ни бъдат необходими още 10 милиона. Всички тези кредити, които имаме, и овърдрафтът да бъдат изплатени напълно. Но най-важното е за заплатите на хората.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47