Орешарски ще посети текстилна фабрика във Виетнам, собственост на българска фирма

Снимка: БГНЕС
В последния ден от визитата си във Виетнам премиерът Пламен Орешарски ще посети старата столица Хюе, както и текстилна фабрика в града, собственост на българска фирма.

Инвестицията е успешна, обясни търговският ни представител в Хошимин Олег Маринов:

Те произвеждат тук и тяхната продукция се изнася не само в Азия, но и в Европа. И в България също може да има произведени дрехи във Виетнам. Като се използва сравнително евтината работна ръка във Виетнам, се получава ниска себестойност на продукцията. В България е интересен този пазар дотолкова, че произвежданата продукция във Виетнам, може да бъде изнасяна в страните от Югоизточна Азия.


Град Хюе е част от световното културно-историческо наследство в списъка на ЮНЕСКО. Основан е от последната управлявала династия Нгуен и е столица повече от 150 години, до 1944-а година.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47