Заседанието на НС пропадна заради липса на кворум

| обновено на 10.04.14 в 12:02
Снимка: БГНЕС
Заседанието на Народното събрание пропадна поради липса на кворум. На два пъти председателят на парламента Михаил Миков обяви регистрация чрез електронната система. Последва и преброяване от квесторите. След половин час последва пореден опит, който отново показа липса на кворум в залата. След почивката в залата не се явиха представителите на ГЕРБ и "Атака".

Последваха взаимни обвинения между управляващите и опозицията за проваленото заседание. Днес трябваше да бъде гласуван законопроектът за забрана на строителството по плажовете от "Натура 2000".

Ръководството на ГЕРБ - Лиляна Павлова и Бойко Борисов, трябва да обяснят на хората от черноморските общини защо не желаят да бъде приет Законът за Черноморското крайбрежие. Това е откровен саботаж на един много важен за хората и за природата закон, коментира заместник-председателят на НС Мая Манолова. 

На брифинг в парламента Красимир Велчев от ГЕРБ обясни поведението на партията: В момента, в който ние си бяхме всички в залата и започна преброяване чрез квесторите, народните представители от Коалиция за България започнаха да напускат залата, за да могат изкуствено да намалят кворума. За това ние напуснахме залата.

Заместник-председателят на парламента и депутат от ДПС Алиосман Имамов коментира: Това е опит да се внушава на обществото, че този парламент е нелегитимен, че той не работи. Самата "Атака" трябва да вземат решение, дали ще участват в заседанията на парламента, или не.

Не стана ясен мотивът на "Атака" да не се регистрират днес в пленарната зала. Михаил Миков припомни, че ще приложи финансовите правила и неоправдано отсъстващите депутати няма да получат дневното си възнаграждение, а ще има и извънредни заседания.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Еврокомисар Елжбета Биенковска и министърът на икономиката Емил Караниколов дават изявления след неформалния съвет по конкурентоспособност на ЕС в София.

Елжбета Биенковска: Цифровизацията и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места

Цифровизацията на икономиката и иновациите в индустрията няма да засегнат работните места. Това обяви еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността и предприемачеството  Елжбета Биенковска : Не знаем какво ще се случи след 10-15 години и не знаем какви професии ще се появят или изчезнат. Затова е важно какви умения притежават хората или..

публикувано на 01.02.18 в 16:47