Е. Дайнов: Парламентът не трябва да работи по време на предизборна кампания

Снимка: БГНЕС

Парламентът не трябва да работи по време на предизборна кампания. Това каза за предаването "Преди всички“ политологът Евгени Дайнов.

Използва се трибуната на висшата законодателна власт за предизборни ходове и агитация. Затова парламентът просто не трябва да функционира.

Той защити позицията на БСП да не участва в друг дебат преди евровота:

Странно звучи, но в такава ситуация би трябвало всички парламентарни групи да направят същото, да не участват, да си гледат предизборната кампания. Би могло да прозвучи, разбира се, че бягат от сблъсък, което Бойко Борисов няма начин да не каже.

Дайнов коментира и противоречията в президентската институция. Според него тя е на президента и работата на вицепрезидента е да подпомага неговата функция.

Работата и е да помага на президента, как той да изпълнява своите конституционно описани функции, ако не иска да му помагат, защото не е съгласен, трябва да подаде оставка. Това, което прави в момента, е антиконституционно и не разбирам защо. Изживявайки себе си като контрапрезидент, Маргарита Попова се превръща в Бисер Миланов - Петното.

Според политолога няколко големи партии искат предсрочните избори да бъдат съчетани и с президентски.


Цялото интервю на Силвия Великова с Евгений Дайнов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!