Коалиция за България е подала над 30 жалби срещу опоненти

Снимка: БГНЕС

Според първите прогнозни резултати БСП е на второ място в изборите за Европарламент, изоставайки с немалък процент от ГЕРБ. 

Изводите на БСП за днешния изборен ден са, че изборният процес като цяло е преминавал при добра организация и без видимо напрежение. В същото време обаче левицата установила редица нарушения. Над 30 са жалбите, които са подали от левицата днес срещу нарушения на нейни партии - опоненти, като се визират ГЕРБ, АБВ и "България без цензура".
Заместник-председателят на БСП Янаки Стоилов очерта някои част тях: 
Агитация от страна на кметски наместници предимно от една политическа сила, които провеждат агитация, опити да контролират вота на избиратели. Има няколко случаи, в които е констатирана подготовка на списъци в магазини и в други обекти, където са записвани лицата.
Според БСП тези лица са вземали между 30 и 50 лева за гласуването си. Такива нарушения са били констатирани в Хасково, Калояново, Благоевград, Бургас, Любимец и други. Сигналите левицата е предала на Прокуратурата и МВР. 
Ръководството на БСП събира на съвещание на "Позитано" 20, а в предизборния щаб на АБВ засега запазват мълчание. Даже стана ясно, че тази вечер те няма дават пресконференция в международния пресцентър.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!