Николай Бареков: "България без цензура" постигна забележителен резултат

| обновено на 25.05.14 в 23:23
Снимка: БГНЕС
На влизане в НДК Николай Бареков заяви, че "България без цензура" е постигнала забележителен резултат на тези избори:

Съжалявам, че по време на кампанията моят образ трябваше да излезе на преден план. Преди всичко това е един голям успех за хората, които гласуваха за мен. Прегледах екзитполовете, прегледах социологията, ще ви помоля да се извините на хората, които гласуваха за мен и нашата коалиция. Не сме купували гласове, нямаме нито един купуван глас. Ние се справихме с дарения от коалиционни партньори и по линия на партията. Дойдох да ви уважа. Минах пеша. Между другото минах по една тъмна София, през една глутница наркомани, докато идвах към вас. Това е лошо управляван град, това е лошо управлявана държава. Затова съм в политиката, за да можем да помогнем на българските граждани.


Партия "България без цензура" призова за предсрочни парламентарни избори в рамките на следващите два-три месеца. Това заяви лидерът Николай Бареков, след като коалицията около неговата партия спечели четвърто място на изборите за евродпутати.

Според Бареков държавата е в патова ситуация и основните политически сили заедно с президента трябва да се споразумеят за съставяне на служебно правителство. Имаме голямо присъствие в областните градове на страната. Оказа се, че като смятаме по градове, нашата партия е успяла да вземе второ място след ГЕРБ. Ние на много места в България сме втори след ГЕРБ в големите областни градове. Имаме голямо присъствие в градовете на България и имаме доста добро присъствие и в София.

Аз направих сериозна агитация и в ромските гета. Влязох на места, на които не сте си представяли, че може да влезете. Влязох на места, където върлува туберкулоза в 21-ви век. Тези хора – аз се чувствам предаден от тях. Българските роми гласуваха масово за ДПС - 38% и масово за БСП – 28%. Българските роми, които бяха смазани по времето на ГЕРБ – 12%, гласуваха масово и за тях и за нас гласуваха 7% от ромите. Защо? Защото казах, че няма да им плащам. Ние сме взели голям процент от бившите избиратели на г-жа Кунева. 18% от нашите избиратели идват от г-жа Кунева. При нас идват 12% от избирателите на ГЕРБ. Най-голямата ни гордост -  младите българи от 18 до 30 години, на първо място са избрали ББЦ, на вторто място - ДПС, по-малко са гласували за Реформаторския блок, след това за ГЕРБ и най-малко са гласували за КБ
, добави още Николай Бареков. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!