Йончев: Правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа, това означава избори

Снимка: БГНЕС

Днес правителството се ползва с не повече от 10% подкрепа сред избирателите, а това означава избори. Това подчерта в предаването "Преди всички" Румен Йончев от "България без цензура".

Каним всички партии, прекосили бариерата, на един сериозен разговор за това кога трябва да бъдат предсрочните парламентарни избори, за нас това трябва да стане есента. Искаме президентът да започне незабавни консултации със същите тези партии за съставяне на едно служебно правителство, взаимноприемливо. Целият този процес трябва да завърши преди следващата бюджетна процедура – октомври, ноември. Това е и крайният срок за посочване на българския комисар за следващата Европейска комисия.

Групата на консерваторите, реформаторите, ЕНП канят депутатите на "България без цензура" да се присъединят към тях при оформянето на групите за следващия ЕП:

Това е един взаимен процес. Ние търсим най-доброто решение за България, мястото, където ще можем да отстояваме българския интерес.

Йончев обяви, че наблюдателите им по време на изборния ден са информирали за стотици нарушения по време на вота:

Голямото ни количество наблюдатели се обяснява с това, че нашата коалиция няма възможност да изпраща представители в секционните комисии. Изборите показаха голям дефект – неопитността, необучеността на секционните комисии, на районните комисии. Нашите наблюдатели имаха тази функция, да контролират процеса.

Интервюто с Румен Йончев може да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!