Александър Симов: От евроизборите не следва непременно, че правителството трябва да си ходи

Не виждам защо правителството да бъде обявявано за нестабилно и да следва идеята, че изборите са политически тест. От друга страна, след заявките на ДПС не знам дали цената на управлението няма да стане прекалено голяма, каза в „Преди всички“ журналистът Александър Симов, осми в евролистата на БСП.

Част от кадровите назначения се посрещат на нож от левите симпатизанти. Ако има нови претенции от страна на ДПС не е ясно дали цената няма да се покачи и ще има въпрос дали си струва да бъде плащана, каза Симов.

Не казвам, че ДПС непременно е преяло с власт, но това е усещане, което витае в обществото и влияе върху решенията, които хората взимат.

АБВ е малка част от проблема, въпреки че е много неприятна част. Има и други проблеми – кризата в Украйна също изигра своята роля. Обиколките в страната бяха обяснение кой, кога и какво е казал по отношение на Украйна. За много хора европейските избори останаха неразбрани, а Европа - явление, което се случва в друга реалност.

Очевидно хората са изморени от безкрайно противопоставяне и от това, че политическото изостряне стигна големи висоти. Въпросът за лидерството няма как да не излезе на дневен ред. Трябва да видим изцяло резултатите и да не прибързваме, защото темата е много чувствителна не само в управленския елит, но и сред хората.

Видя се, че ДПС преследваха някаква цел с номинацията на Пеевски за евродепутат, може би беше опит за измиване на имиджа на господин Пеевски. Беше опит за политически реванш пред хора, които ги обвиняваха, предположи Симов.

Цялото интервю на Силвия Великова с Ал. Симов можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!