Митко Новков: Само две агенции дадоха истински данни преди изборите

Снимка: БГНЕС

Не можеш да смяташ, че така владееш умовете на масите, че с фалшиви данни можеш да преобърнеш нагласите. Единствените данни в рамките на статистическата грешка бяха на "Екзакта и "Алфа рисърч". Ако останалите мислят, че така правят услуга на политиците и корпорациите, които им плащат, не са прави, каза в "Преди всички" журналистът Митко Новков.

Станишев е дете на номенклатурата. На него всичко му се полага и никога не е виновен. Изборите били европейски, а на такива избори неговият електорат не гласувал. Нищо, че е председател на ПЕС, коментира Новков.

АБВ сбърка. Можеше да оформи ляво и проевропейско говорене.БСП срамеживо подкрепяше Путиновата инвазия, а те директно заявиха, че е справедлива. Ако беше иначе, биха взели двойно повече. Ще имат и повече, ако БСП продължава в този дух, смята Митко Новков.

Борисов се прекръсти и се помоли Станишев да остане начело на БСП, може би Първанов също ще трябва да го направи.

Относно Бареков Новков припомни, че Бареков не е спечелил изборите, а има само 10 процента. Смята, че на фона на похарчените средства резултатът не е кой знае какъв.

На фона на минималните стойности може да се говори за успех на Реформаторския блок, смята журналистът. ДПС има добра практика да се грижи за хората, които са й помагали. В границата 18-30 години те са първа политическа сила и много млади хора виждат бъдещето си свързано с тях. С Пеевски доказаха, че могат да правят с електората си каквото си искат, смята Новков.

Анализа на Митко Новков можете да чуете от звуковия файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!