Д-р Николай Михайлов: Това правителство износи собствения си мандат

Снимка: Мария Костова
Трябва да бъде анализирано доколко резултатът на европейските избори представя адекватно, в дълбочина и в ширина, електоралното политическо състояние на България, коментира в предаването "12+3" д-р Николай Михайлов.

Тови вот е пряко свързан с европейска тема, която не е от интерес за мнозина от българите. В този смисъл не зная доколко вотовете за отделните партии могат да бъдат прехвърляни за резултати от парламентарни избори. Също мисля, че това правителство износи собствения си мандат. Това е едно слабо, зле посторено парламентарно мнозинство и правителство с ограничена парламентарна подкрепа. Станишев е фигура, която е напълно политически износена. И тука има една специална, не само политическа, но и психологическа тайна - какво мотивира този човек така упорито да поддържа лидерското място в партията. Това е много голяма тайна. Мисля, че когато един човек е способен на такива велики - казано иронично неща, зад него трябва да се търси жена. Допускам,че има такива влияния.

Мисля си, че и това, което прави г-н Борисов, сега е един триумфализъм, за който резултатът от тези избори не му дава основание. Не е кой знае какво. По-скоро слабостта на това правителство, неговата износеност, срамът на самия Станишев го превръща в плячка на един ритор, какъвто е Борисов. Само че се увлича и риториката му става улична,  излъчва нещо много неприлично и навява тъга за всеки един взискателен човек
.


Чуйте разговора от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!