Заради груби грешки в изборните протоколи се налага повторно преброяване на няколко секции в Пазарджик

Снимка: БГНЕС

Заради груби грешки в изборните протоколи се налага повторно преброяване на няколко секции в Пазарджик, съобщи говорителят на РИК Георги Добрев:
От пазарджишките села са допуснали грешка и контролите по никакъв начин не могат да се засекат. При тази допусната грешка СИК не може да я отстрани тук и затова се наложи обратно да викаме избирателните комисии в състав, доколкото е възможно да бъдат попълнени, всичко наново се отваря, отваря се чувалът, броят се, даже едната в момента се преброява още.
Обяснението на секционните избирателни комисии за многото грешки в протоколите:
Не можахме да вникнем точно. Не беше обяснено добре в самата методика, в самият протокол там контролата, която е, не беше обяснена, както трябва. Ако бяха казали, че всеки въпрос представлява отделен избор, тогава щяхме да се справим от раз.
Мария Тодорова, секретар на Районната избирателна комисия във Варна, каза, че комисията се справя добре с обработката въпреки технически проблеми.
Румен Радев води пред Цецка Цачева в район Хасково при обработени 31,56% от протоколите в РИК. Обработените от Районната избирателна комисия протоколи са от град Хасково и 22 села.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!