Александър Маринов: ГЕРБ бързо ще губи подкрепа и популярност

Александър Маринов

Има реална вероятност да се стигне до предсрочни избори, смята социологът и политически анализатор доц. Александър Маринов. Пред "Хоризонт" той заяви: Когато управлението не може да осигури необходимите резултати, се стига до избори. Според мен това управление не може.Той подчерта, че изборите, били те и предсрочни, не са природно бедствие.

Според анализатора ГЕРБ не са успели да мобилизират своя електорат на изборите заради поредица от грешки, които най-вероятно говорят за изчерпването на целия политически проект:

Тук не говоря само за неправилния избор на кандидат. Говоря за една поредица от грешки, гафове на лидера на партията, надменно отношение, пренебрежително към избирателите - всичко това се натрупа и даде своя резултат .

Маринов смята, че ГЕРБ бързо ще губи подкрепа и популярност.

За възхода на Румен Радев Маринов каза, че е напълно заслужен, защото той е човек с качества, но подчерта, че успехът на Радев не трябва да се отъждествява с успех на лявото:

Едно нещо е Радев и неговата бъдеща дейност като президент, а друго нещо е какво ще правят партиите, в това число и партиите, които го издигнаха.

Радев сам по себе си нито може, нито е длъжен да решава проблемите, да кажем, на лявото. Така че лявото има тепърва още много неща да свърши, за да претендира за нов модел на управление. 

За балотажа в неделя доц. Маринов каза, че не очаква обрат.

Чуйте цялото интервю от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!