Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Късното получаване на изборните книжа поставя на сериозно изпитание подготовката за втория тур на президентските избори, заявиха от РИК в Благоевград. 

Тази сутрин членове на комисията са заминали за печатницата и се очаква най-рано на обед изборните книжа да пристигнат в Благоевград. Това инфарктно скъсява времето за разпределение, транспортиране до общините и след това до секциите.

Мисля, че можеше за област и изборен район Благоевград да получим бюлетините вчера. Имаме общини, които се намират на около 200 км оттук, от областния център, и тяхното транспортиране (на бюлетините – бел.ред.) тази вечер късно. По мои груби изчисления някъде ще бъдем около 2-3 часа посред нощ. И сами разбирате, че след този час имат съвсем кратко време до утрешния ден в събота, да ги окомплектоват и да ги разпределят за всяка секционна комисия ще бъдат много натоварени администрациите.

В областта продължава и рецидивът със смените на членове в секционните комисии. 3800 бяха поисканите от политическите сили смени преди вота на 6 ноември. Над шест хиляди бяха невалидните бюлетини.

Председателят на РИК в Благоевград Мартин Бусаров очаква избирателната активност в областта да надхвърли 60 процента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!