При много висока избирателна активност и добра организация протича балотажът в Кипър

При много висока избирателна активност и добра организация протича балотажът в Кипър. Сънародниците ни на острова гласуват в 6 изборни секции.

До 10 ч. в балотажа в Кипър своя вот за президент и вицепрезидент дадоха около 700 българи, което е висока избирателна активност за първите три часа на изборния ден.

Още в 6.30 ч. пред най-голямата изборна секция в Кипър – тази в посолството на България в столицата Никозия, вече бяха най-нетърпеливите избиратели, а в момента на отварянето на секцията над 50 души очакваха реда си. Гласуването протича експедитивно, без напрежение, заради създадената много добра организация от Секционната избирателна комисия. В секцията са открити две кабини за гласуване, за разлика от една на първия тур, за да се избегнат огромните опашки. По-бързият ход на изборния процес се дължи и на попълването само на едно заявление и една бюлетина. 

Миналата неделя сънародниците ни в Кипър чакаха по близо 2 часа, за да дадат своя глас, мнозина не успяха, въпреки че изборният ден бе удължен с 1 час, а много хора и се отказаха. Заради подобрената организация днес се очаква и повишена избирателна активност.

На първия тур за президент и вицепрезидент в Кипър гласуваха 2542 български граждани.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!