Доста висока избирателна активност отчитат в Турция

| обновено на 13.11.16 в 15:18
Снимка: Албена Иванова, Радио Варна

Избирателните секции отвориха навреме, напрегнато, както и на първия тур, остава и днес в някои от тях –  особено в района на Чорлу, Ергене, Капаклъ. Избирателната активност е доста висока, каза в "Преди всички" генералния ни консул в Одрин Васил Вълчев и поясни:

Имаме секции в Чорлу – 1 и 2, с над 500 души още в 10 часа българско време. Създадена е организация да се гласува. Няма как обаче да не се образуват опашки при някои от най-натоварените секции. Този път е доста по-организирано. Има разпределяне, за да не чакат в най-натоварените секции, хората отиват в по-малко натоварените.

Вълчев каза обаче, че се очаква по-голямо натоварване по обед и да се увеличи броят на хората, които чакат пред секционните избирателни комисии.

Мисля,че няма да е чак толкова напрегнато този път в края на деня, но ако е така, работното време ще се увеличи с още един час, както миналия път.

Имаме 20, 30 процента повече гласували, отколкото по това време на първия тур. Тази по висока избирателна активност се отнася точно за секциите в определени места като Чорлу, Текирдак, Капъклъ.
Надявам, се че този път няма да има такива, които няма да  могат. Вероятно три от четирите от най-натоварени избирателни секции ще се наложи да работят и допълнителният час, който  се дава според изборното законодателство.
Още можете да чуете от звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!