Корнелия Нинова: Българският народ избра силен водач

Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова определи кампанията на Румен Радев и Илияна Йотова като положителна, емоционална и близка до хората.

От 100-те процента вот за Радев 12 на сто са дошли от симпатизанти на ГЕРБ, почти 10 на сто - от гласоподаватели на ДПС, 7 на сто от ПФ, 4% от РБ, 4% от АБВ и 6% от други партии, посочи Нинова:

Това е мъдростта на българския народ: да мисли за държавата си и да избере силен водач.

Корнелия Нинова призова политическите лидери към мъдрост и политическа отговорност и подчерта, че първо трябва да се приеме бюджета за 2017 година, а след това да започнат диалог за промяна на изборните правила.

Когато ни бъде връчен мандат за формиране на правителство, ще го върнем. И днес сме на позицията да се борим за първото място на предсрочни избори и тогава да направим правителство, подчерта Нинова:

В този парламент БСП няма да участва в никакви конфигурации за правителство.

За мен Бойко Борисов не е държавник, защото в този момент превръща личната си загуба в национална трагедия, отбеляза още лидерът на БСП.

Съдебната реформа изисква устойчивост на решенията. Ще предложим нашето виждане за съдебна реформа за постигане на национално съгласие по тази реформа, декларира още Нинова:

Досега от ГЕРБ си поставяха целта да овладеят съдебната система и направиха реформа за това.

За да се свика Велико народно събрание, сегашният парламент трябва да има изработен проект за нова конституция, подкрепен от 2/3 от сегашното НС. До момента този парламент не събра две трети за решаването на този въпрос, припомни още Корнелия Нинова.

Тя изтъкна още, че кампанията е донесла сериозен ръст за партията, а да се дадат алтернативи на политиките ще бъде предстояща задача номер 1 пред БСП.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!