Трайчо Трайков: Мога да очаквам и да изисквам Румен Радев да бъде президент на всички българи

Трайков не потвърди категорично, но и не изключи възможността да се включи в новия политически проект на Радан Кънев

Трайчо Трайков
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на първи тур на изборите Трайчо Трайков не потвърди категорично, но и не изключи възможността да се включи в новия политически проект на Радан Кънев. В ефира на "Хоризонт" Трайков коментира:

Както виждате, страната влиза в изключително динамична политическа фаза. Аз ще разговарям с колкото може повече свои колеги, защото според мен трябва да се използва и създаденото досега, и потенциала за бъдещето, понякога те си пречат едно на друго, но това е правилният път.

По повод президентския вот Трайков отбеляза, че избирателите са взели решенията си въз основа на това, което са видели и през последните години, и по време на кампанията, и в заключителната фаза между двата тура. Според него от щаба на Цачева изцяло са объркали в преценката си за ситуацията. 

Сега когато обаче той (Румен Радев – бел. ред.) вече е президент, мога единствено да очаквам и да изисквам от него да бъде президент на всички българи и да застане зад важните теми, заради които част от десните избиратели сигурно са го подкрепили, заяви още Трайков, като уточни, че тези теми включват – съдебната реформа, икономическата и енергийна сигурност на страната и националната сигурност. 

На въпрос притеснява ли се заради сигналите, че след изборите ще има нови обвинения във връзка с проекта за АЕЦ "Белене", Трайков отговори:

Нека да се поднови (прокурорската проверка – бел. ред.), крайно време е. Също така нека да погледнат "Южен поток" – какви плащания са правени, след като президентът Путин спря проекта пред целия свят в Анкара. Защото с моя наследник обвиненията са такива, че са продължили някакви плащания... не знам прокуратурата с какво разполага и какви доказателства смята да използва, но по тази логика плащания продължиха и за "Южен поток", и то не малки. 

Цялото интервю с Трайчо Трайков чуйте от звуковия файл. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!