Славчо Атанасов: ГЕРБ не може да управлява самостоятелно в тази сложна обстановка

Снимка: БГНЕС
Преговори за бъдещото правителство още няма, те ще се състоят най-вероятно през другата седмица. Нямам информация докато лидерите на ГЕРБ са в Малта някой да преговаря с БСП. Това каза в интервю за "Хоризонт" и предаването "12+3" Славчо Атанасов, който ще бъде депутатот Обединените патриоти за втори път. Той прогнозира, че в края на април и началото на май страната ще има правителство. Този път ще настояваме за министерски постове, потвърди Атанасов:

Защото ГЕРБ сама не би могла да управлява в тази сложна обстановка. България е изправена пред много сериозни предизвикателства с оглед на вътрешните проблеми и обстановката на Балканите и поради това нашите лидери предложиха широка коалиция и с участието на левицата, но изглежда все още не сме дорасли до нивото на Германия, българите не сме извървели пътя да достигнем до тази идея. 

Запитан защо и патриотите се виждат в една широка коалиция, той заяви:

Именно защото ние предлагаме това национално съгласие.

Правителството не бива да бъде еднодневка, за да не загубим доверието на европейските ни партньори, подчерта Атанасов:

На някои от европейските лидери може да не сме приятни, но реалностите са си реалности.

Правителство на малцинството с 95 депутати не ми се струва реалистично и стабилно, и би било доста неустойчиво, допълни Славчо Атанасов.

Доходите на възрастните хора, сигурността по границата и в малките селища, семейното подоходно облагане са сред най-важните за Патриотите опорни точки. 

Атанасов изрази предположение, че по напасването по ключови въпроси на програмите между партиите няма да има проблеми.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!